Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 10:41

ΣΒΒΕ: Εκκληση στο υπουργείο Μεταφορών για διάλογο με τους απεργούς

Επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε σήμερα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με την οποία καλεί το υπουργείο να ξεκινήσει διάλογο με τους απεργούς ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.

Επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε σήμερα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με την οποία καλεί το υπουργείο να ξεκινήσει διάλογο με τους απεργούς ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, αλλά και τους τελευταίους να διακόψουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, οι οποίες θα δυσχεράνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων-μελώ του.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδας έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και οι νέες απεργίες θα προκαλέσουν με βεβαιότητα την απώλεια πελατών και αγορών.

Ο ΣΒΕΕ επισημαίνει ότι αυτές οι κινητοποιήσεις θα οδηγήσουν αρκετές επιχειρήσεις σε διακοπή της λειτουργίας, και ότι ο κίνδυνος της απώλειας πολλών θέσεων εργασίας στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα είναι περισσότερο από ποτέ ορατός.