Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 15:11

Θ. Ρουσόπουλος: Παγκόσμιο φαινόμενο οι μεγάλες αυξήσεις

Τα μέτρα κατά της ακρίβειας, για να αποδώσουν, χρειάζονται βάθος χρόνου, σημείωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για την απόδοση των εν λόγω μέτρων και χαρακτήρισε παγκόσμιο φαινόμενο τις μεγάλες αυξήσεις.

Τα μέτρα κατά της ακρίβειας, για να αποδώσουν, χρειάζονται βάθος χρόνου, σημείωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για την απόδοση των εν λόγω μέτρων .

Όπως είπε, τις μέρες του Πάσχα κάποια από τα μέτρα απέδωσαν, όπως π.χ. η ελληνικότητα των προϊόντων και η καταπολέμηση της κερδοσκοπίας. «Στην ελεύθερη αγορά, τα προϊόντα δεν είναι σε διατίμηση κι η Πολιτεία οφείλει να ενισχύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να μην παρατηρούνται φαινόμενα κερδοσκοπίας», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, ενώ και ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης έχει κάνει σχετικές δηλώσεις.

«Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχει πίεση λόγω ακρίβειας;», αναρωτήθηκε ο κ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το πρόβλημα της ακρίβεια, και σημείωσε ότι αυτή η πίεση ασκείται από πραγματικά δεδομένα (αύξηση των τιμών του πετρελαίου, των τροφίμων κτλ) και δεν είναι αποτέλεσμα κερδοσκοπίας.

Όπως είπε, και σε πρωτοσέλιδα ξένων εφημερίδων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τίθενται τα ίδια ζητήματα με αυτά που τίθενται από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας παγκόσμιο φαινόμενο τις μεγάλες αυξήσεις.