Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 16:55

EETT: Τροποποίηση του κανονισμού προεπιλογής φορέα

Η ΕΕΤΤ τροποποίησε με σημερινή Απόφασή της και κατόπιν διεξαγωγής δημόσιας διαβούλευσης, τον Κανονισμό Προεπιλογής Φορέα, προκειμένου να εναρμονίσει τις υφιστάμενες διατάξεις του στο Νόμο 3431/2006 .

Η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ενέκρινε με τροποποιήσεις την Προσφορά Αναφοράς Χονδρικής Εκμίσθωσης Γραμμών (ΧΕΓ) του ΟΤΕ.

Όπως αναφέρει η ΕΕΤΤ σε ανακοίνωσή της, η Χονδρική Εκμίσθωση Γραμμών (ΧΕΓ) αποτελεί μια υπηρεσία που υποχρεούται να προσφέρει ο ΟΤΕ στους εναλλακτικούς παρόχους, προκειμένου οι πάροχοι να μπορούν να μισθώνουν από τον ΟΤΕ τη γραμμή με όρους χονδρικής και να τη μεταπωλούν στον τελικό χρήστη. Επισημαίνεται ότι η ΧΕΓ αφορά μόνο στις γραμμές πρόσβασης PSTN και ISDN BRA.

Με τη Χονδρική Εκμίσθωση Γραμμών ένας εναλλακτικός πάροχος δύναται να αποκτήσει μια πλήρη λιανική σχέση με τον συνδρομητή για όλες τις τηλεφωνικές υπηρεσίες, παρέχοντας σε αυτόν έναν ενιαίο λογαριασμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει και το πάγιο και το κόστος των κλήσεων.

Παράλληλα, η ΕΕΤΤ τροποποίησε με σημερινή Απόφασή της και κατόπιν διεξαγωγής δημόσιας διαβούλευσης, τον Κανονισμό Προεπιλογής Φορέα, προκειμένου να εναρμονίσει τις υφιστάμενες διατάξεις του στο Νόμο 3431/2006 και να ενισχύσει την προστασία των καταναλωτών, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΤΤ.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, με την Τροποποίηση του Κανονισμού α) θεσπίζεται ασφαλέστερη διαδικασία για την τηλεφωνική υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης της προεπιλογής, με σκοπό τη διασφάλιση της πλήρους ενημέρωσης και αληθούς συναίνεσης των καταναλωτών και β) απλοποιείται η διαδικασία λύσης της συμβατικής σχέσης του καταναλωτή με τον εναλλακτικό πάροχο μετά την κατάργηση της προεπιλογής φορέα.