Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 17:29

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση επί του Εθνικού Χωροταξικού για τη Βιομηχανία

Oλοκληρώθηκε η διαβούλευση επί του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τη Βιομηχανία, με τη θετική γνωμοδότηση της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Αυτό γνωστοποιεί το ΥΠΕΧΩΔΕ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως θετικά επί του περιεχομένου του Ειδικού Πλαισίου για τη Βιομηχανία τοποθετήθηκαν 16 από τα 19 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, διατυπώνοντας ή μη σχετικές παρατηρήσεις επ’ αυτού.

Επίσης αναφέρει πως οι εκπρόσωποι της Γ.Σ.Ε.Ε. και της μη κυβερνητικής περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» θεωρούν ότι το προτεινόμενο Ειδικό Πλαίσιο για την Βιομηχανία χωρίς να είναι σε αρνητική κατεύθυνση παρουσιάζει κενά τα οποία θα μπορούσαν να καλυφθούν αν γίνονταν αποδεκτές οι προτάσεις που υπέβαλαν.

Ο εκπρόσωπος του Σ.Α.Δ.Α.Σ. - Π.Ε.Α., δεν παρέστη στην τελική ψηφοφορία, ούτε τοποθετήθηκε επί του περιεχομένου του Ειδικού Πλαισίου στο σύνολο του.

Για τη θεσμοθέτηση του Ειδικού Πλαισίου για τη Βιομηχανία απομένει η έγκρισή του από την αρμόδια εξ Υπουργών Επιτροπή, που ορίζει ο Νόμος περί Χωροταξικού Σχεδιασμού.