Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008 14:49

Αλ. Τσίπρας: Ντελίριο τραπεζιτών από την υπερβολική κερδοφορία

Για ντελίριο των τραπεζιτών από την υπερβολική κερδοφορία έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον διοικητικό συμβούλιο της ΟΤΟΕ

«Αντί να δώσουν αυξήσεις, αντί να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις στους εργαζόμενους στις τράπεζες, ουσιαστικά συνεχίζουν αυτή την κερδοσκοπία δίχως όριο», είπε ο κ. Τσίπρας επιρρίπτοντας μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση.

«Οι τράπεζες έχουν κέρδη τα οποία αποτελούν πρόκληση στη σημερινή δύσκολη εποχή που περνάνε οι εργαζόμενοι και ταυτόχρονα οι μεγάλες τράπεζες μ' αυτή την τεράστια κερδοφορία αποτελούν και το όχημα για τη διάρρηξη των εργασιακών σχέσεων», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας και τον κ. Αράπογλου, προκειμένου να υπογραφεί η κλαδική συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στις τράπεζες.

«Η στάση των τριών μεγάλων τραπεζών, της Εθνικής, της Alpha Bank και της Eurobank, σε σχέση με την άρνησή τους να δώσουν εξουσιοδοτήσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, που είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, δείχνει ότι πλέον στη χώρα μας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης υπάρχει θέμα δημοκρατίας», παρατήρησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Στ. Κουκος και κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση συνολικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους.