Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008 11:15

Γ. Παπανδρέου: Θα ζητήσουμε σύσταση προανακριτικής επιτροπής για απιστία

Κριτική σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, για την πώληση του ΟΤΕ, προαναγγέλλοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για απιστία.

Κριτική σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, για την πώληση του ΟΤΕ, προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για απιστία.

«Μας αντιμετωπίζετε ως ιθαγενείς κύριε Καραμανλή με αποικιακού χαρακτήρα συμφωνίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου (…) «Για το λόγο αυτό θα βρείτε μπροστά σας το θεσμικό μας έλεγχο και το αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για απιστία», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να δώσουμε παράσημα στους “εθνικούς ευεργέτες” της κυβέρνησης Καραμανλή που ολοκλήρωσαν τις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ξεπουλήσει τον ΟΤΕ, δήλωσε με ειρωνικό τόνο ο Γιώργος Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του.

«Αντί ενός πινακίου φακής πωλήσαμε μια μεγάλη δύναμη. Πήραμε λιγότερα από τα κέρδη τριών μηνών του ΟΤΕ», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Εθιξε το φιλότιμο μου την αξιοπρέπεια μου, η ρήτρα του να γνωρίζει το νέο αφεντικό τη γλώσσα μας. Μας μεταχειρίζεστε ως ιθαγενείς. Αυθαιρεσία και παρεμβάσεις παντού. Στη δικαιοσύνη, στο ασφαλιστικό στη λογοκρισία της ΕΡΤ με τον κ. Κούλογλου. Παίκτες γίνονται οι Γερμανοί, εμείς γινόμαστε θυγατρική».

«Για ποιο λόγο πουλήσατε μια αξιόπιστη, κερδοφόρα επιχείρηση, δημοσίου συμφέροντος;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας τα περί μεταρρυθμισεων και στρατηγικών συμμαχιών «υπεκφυγές και μεγάλα λόγια του πρωθυπουργού». «Είναι αλάτι στις πληγές που έχετε ανοίξει στον ελληνικό λαό», τονισε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε λέγοντας: «Πληγώνετε και μικραίνετε την Ελλάδα. Δημιουργείτε την αίσθηση στον μέσο Ελληνα ότι δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, αντιπαραθέτουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της ευημερίας.

Εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να συμφωνήσει στο αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens.

Κ. Καραμανλής: «Βουτιά στο χειρότερο παρελθόν σας»

Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε βαθιά βουτιά στο απώτερο και το χειροτερο παρελθόν της, λαϊκίζει, αντιφάσκει, δυσφημεί και απαξιώνει, απάντησε στον ίδιο τόνο ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν καταφέρνετε ούτε να αρθρώσετε ενιαίο λόγο».