Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2000 14:57

ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

ΦΟΙΝΙΞ Α.Ε.Ε.Γ.Α.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 29/11/2000 αποφάσισε:

α) Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά δρχ. 425.455.416 με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και μεταβολή της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά δρχ. 54, ήτοι από δρχ. 396 σε δρχ. 450 και β) Την διαίρεση (SPLIT) κάθε παλαιάς μετοχής ονομαστικής αξίας δρχ. 450 σε 3 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας δρχ. 150 η κάθε μία. Το Διοικητικό Συμβούλιο καθόρισε όπως, δικαιούχοι της παραπάνω απόφασης της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης να είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που είναι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της μέχρι και την 13/12/2000. Από την 14/12/2000, οι μετοχές της εταιρίας να διαπραγματεύονται στο Χ.Α.Α. χωρίς το παραπάνω δικαίωμα. Για την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΕΤΟΧΟΣ› της 8/12/2000, με τίτλο ‘ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Κοντά σε συμφωνία με Τεχνικές Εκδόσεις’, η εταιρία ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ουδεμία συμφωνία έχει συναφθεί με την εταιρία ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.›

Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΕΤΟΧΟΣ› της 8/12/2000, με τίτλο ‘Δημιουργεί θεματικό πάρκο στη Θήβα - Νίκας: επένδυση – έκπληξη εκτός κλάδου τροφίμων’, η εταιρία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΕΤΟΧΟΣ της 8/12/2000 περί α) επένδυσης της εταιρίας μας σε θεματικό πάρκο και β) εξαγοράς του 51% εταιρίας τροφίμων στην Αμερική, σας γνωστοποιούμε ότι: α) Η Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε. αγόρασε έκταση γηπέδων 6.000 στρεμμάτων στην περιοχή Θηβών – Βοιωτίας αξίας 1,8 δις δρχ. πληροφορία η οποία αναφέρεται στις σημειώσεις της δημοσιευμένης Εκθεσης Διάθεσης Αντληθέντων κεφαλαίων της 30/9/2000. Ο σκοπός αγοράς της ανωτέρω έκτασης είναι συνυφασμένος με τις δραστηριότητες και τον σκοπό της εταιρίας, όπως περιγράφεται στο καταστατικό της. β) Η Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε. συμμετέχει με 34% στην NIKAS N.Y. LLC που ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. το 2000 με σκοπό την παραγωγή και διανομή αλλαντικών και τροφίμων. Η Διοίκηση της εταιρίας διερευνά προτάσεις για την επέκταση των εργασιών της στις Η.Π.Α. Για οποιαδήποτε εξαγορά ή σημαντική επέκταση εργασιών θα ενημερώσουμε εσάς και τους μετόχους μας άμεσα.›

ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ› της 10/12/2000, με τίτλο ‘Μοσχολιός: κοινή συναινέσει λύνεται όπως όλα δείχνουν ο ‘αρραβώνας’ με την εταιρία παροχής υπηρεσιών υγείας Περσεύς’, η εταιρία ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«1. Σε συνέχεια του σχετικού πληροφοριακού δελτίου, το οποίο σας έχουμε κοινοποιήσει, σε σχέση με την δραστηριοποίηση της εταιρίας μας στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας, σας γνωρίζουμε ότι τα όσα περιλαμβάνονται σ’ αυτό εξακολουθούν να ισχύουν και αν είχε επέλθει οποιαδήποτε αλλαγή, θα σας είχαμε ενημερώσει άμεσα.

2. Το ως άνω δημοσίευμα δεν προέρχεται από ανακοινώσεις της εταιρίας ή των εκπροσώπων της.›

ΑΛΤΕ Α.Τ.Ε.

Η εταιρία ΑΛΤΕ Α.Τ.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι απέκτησε την 8/12/2000 ποσοστό 70% των μετοχών της εταιρίας ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.