Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 11:46

Εθνική: Οι αυξήσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων για το 2008

Στην αύξηση των αποδοχών των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε η διοίκηση της τράπεζας.

Στην αύξηση των αποδοχών των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε η διοίκηση της τράπεζας.

Αναλυτικά, ο βασικός μισθός Δεκεμβρίου 2007 αυξάνεται συνολικά για τα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια, 1 – 16 κατά 6,6% και για τα υψηλότερα, 17 και άνω, κατά 5,6% (μεσοσταθμική αύξηση σε επίπεδο Τράπεζας 6,1%). Συνυπολογιζομένων, πρόσθετα, αφενός των παροχών που θεσπίστηκαν με την τελευταία Επιχειρησιακή Σύμβαση και αφετέρου της ωρίμανσης, το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 8,5% για το 2008.

Οι εν λόγω αυξήσεις αναλύονται ως εξής:

- Από την 1.1.2008 αυξάνεται ο βασικός μισθός κατά 3,5% (κλιμάκια 1-16) και 3% (κλιμάκια 17).

- Από την 1.9.2008 ο βασικός μισθός που θα έχει διαμορφωθεί από την εν λόγω αύξηση, αυξάνεται περαιτέρω κατά 3% και 2,5% αντίστοιχα.

Οι παραπάνω αυξήσεις θα συμψηφισθούν με τα ποσά τυχόν άλλων αυξήσεων των αποδοχών εν γένει ή/και των πάσης φύσεως επιδομάτων για το 2008, που ενδεχομένως προκύψουν με οποιοδήποτε τρόπο από οποιαδήποτε πηγή. Εάν τα ποσά των νέων αυξήσεων είναι μεγαλύτερα από τις παραπάνω μισθολογικές αυξήσεις, τότε η Τράπεζα θα καταβάλει αμέσως τη διαφορά στους εργαζομένους. Στην περίπτωση που οι νέες αυξήσεις είναι μικρότερες, οι αποδοχές δεν θα μειωθούν και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά στους εργαζομένους.

Σύμφωνα με την Εθνική, σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοσθεί το ευνοϊκότερο σενάριο για τους εργαζομένους.