Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008 11:16

Πτωτικές τάσεις στο Χ.Α.

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. διαφοροποιούμενος από την τάση που επικρατεί στα κυριότερα διεθνή χρηματιστήρια. Απώλειες καταγράφει και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών. Mε ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ.

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. διαφοροποιούμενος από την τάση που επικρατεί στα κυριότερα διεθνή χρηματιστήρια.

«Αναμένουμε χαμηλότερο άνοιγμα στην εγχώρια αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα που υπολείπονται, όπως του ΟΠΑΠ που ανακοινώνει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης», επισημαίνει η Proton Bank στο πρωινό της σχόλιο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, ο ΟΠΑΠ αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 26,5% των καθαρών κερδών πρώτου τριμήνου, χάρη στην αύξηση των εσόδων από το αριθμολαχείο Kino και σε χαμηλότερα έξοδα.

Αυτή την ώρα (11:12) ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 0,46%, στις 4.047,45 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 19,3 εκατομμύρια ευρώ.

Μόνο 29 μετοχές ενισχύονται, 73 καταγράφουν απώλειες και 34 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου σημειώνει πτώση πάνω από 3%. Σημειώνεται ότι η εν λόγω μετοχή είναι από σήμερα διαπραγματεύσιμη χωρίς το δικαίωμα μερίσματος για τη χρήση 2007.

Η Βιοχάλκο και τα ΕΛΠΕ σημειώνουν πτώση πάνω από 1%, ενώ ο ΟΠΑΠ υποχωρεί κατά 0,69%.