Διέψευσε ο αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group Aνδρέας Βγενόπουλος ότι η ΜΙG είχε οποιαδήποτε προσυνεννόηση με την Deutsche Telekom ή με το ελληνικό Δημόσιο καθώς και ότι είχε πρόθεση να διεκδικήσει τη διοίκηση του ΟΤΕ, κατά την ενημέρωση που παρέσχε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ.
Διέψευσε ο αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group Aνδρέας Βγενόπουλος ότι η ΜΙG είχε οποιαδήποτε προσυνεννόηση με την Deutsche Telekom ή με το ελληνικό Δημόσιο καθώς και ότι θέλησε να διεκδικήσει τη διοίκηση του ΟΤΕ, κατά την ενημέρωση που παρέσχε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ.
«Ουδέποτε η εταιρία μου είχε την οποιαδήποτε εμπλοκή στη συμφωνία του ΟΤΕ με την Deutche Telecom ή υπήρξε ποτέ θέμα επιθετικής εξαγοράς του» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Τίθεται ένα ερώτημα: Θα έπαιρνε η «Deutsche Telekom» τις μετοχές μας αν δεν υπήρχε η συμφωνία της με το δημόσιο; Προφανώς ναι, αφού τις πήρε πριν επικυρωθεί η συμφωνία από τη Βουλή».
Ο κ. Βγενόπουλος αποκάλυψε ότι αρχικά στις διαπραγματεύσεις της MIG με τη γερμανική εταιρεία υπήρχε όρος για διάστημα 6 μηνών η Deutsche Telekom να μην προσφέρει σε κανέναν άλλον μέτοχο τιμή άνω των 26 ευρώ.
Τον Απρίλιο, ωστόσο, η Deutsche Telekom, όπως είπε, του ζήτησε να απαλείψει «γιατί ήθελε να αγοράσει 3% από το δημόσιο, σε πιο υψηλή τιμή». «Τότε κατάλαβα ότι υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Deutche Telecom» πρόσθεσε.
Επίσης ανέφερε πως ότι από τις 27/7/2007 δεν είχε καμία επαφή με τους υπουργούς Οικονομίας και Μεταφορών Χατζηδάκη γιατί όπως είπε θεώρησε ότι τον αδίκησαν.
Ερωτηθείς από βουλευτές ποιος κερδίζει από τη συμφωνία ΟΤΕ - Deutche Telecom, ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι ο μόνος κερδισμένος προς το παρόν είναι η MIG.
«Δεν ξέρω αν κέρδισε η Deutche Telecom ή το ελληνικό δημόσιο. Για το αν θα δικαιωθούν οι επιλογές του ελληνικού δημοσίου θα αποδειχθεί από το αποτέλεσμα αφού περάσουν δύο χρόνια. Δυστυχώς, ο μόνος σίγουρα κερδισμένος, δυστυχώς, είναι η MIG και χαμένοι οι μικρομέτοχοι» ανέφερε.
Σημείωσε ακόμη πως από την αρχή τάχθηκε υπέρ της δημόσιας πρότασης για τους μικρομετόχους και τόνισε ότι ακόμα και τώρα η «Deustche Telekom» θα πρέπει να την κάνει. «Διαφορετικά θα συνεχίζεται το κακό κλίμα και όπως βλέπουμε, όλοι κατηγορούν και φεύγουν από την μετοχή του ΟΤΕ» συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη αν έδωσε λεφτά σε κόμματα και πολιτικούς ο αντιπρόεδρος της MIG απάντησε: «Δεν γνωρίζω κανέναν από κανένα κόμμα. Δεν έχω δώσει τίποτα σε κανένα. Με λίγους υπουργούς που έχω συναντηθεί είναι μόνο στο γραφείο τους και μόνο για επαγγελματικούς λόγους. Κανείς σας δεν με ξέρει και δεν σας ξέρω».
Αναφερόμενος δε στις αγωγές που κατέθεσε εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού επέμεινε πως ο πολιτικός λόγος έχει όρια, τα οποία καθορίζονται από Σύνταγμα και τους νόμους.
«Θα κλείσω με μια πολιτική τοποθέτηση χωρίς να επιθυμώ να γίνω Μπερλουσκόνι. Ο πολιτικός λόγος έχει όρια που καθορίζονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους. Εσείς έχετε αντίθετη άποψη. Ένας πολιτικός μπορεί να μου κάνει αγωγή, εγώ γιατί δεν μπορώ; Γιατί να μπορεί να συκοφαντεί χωρίς να έχει στοιχεία. Επί δύο μήνες, η εταιρία μου δυσφημείται. Εγώ είμαι υπηρέτης της MIG και των μετόχων της και εσείς είστε υπηρέτες του ελληνικού λαού. Επειδή εγώ είμαι λαός, είστε και δικός μου υπηρέτης. Όλοι πρέπει να λογοδοτούμε».
Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής είχε κατηγορήσει τον κ. Βγενόπουλος πως είναι συνεργός σε ένα έγκλημα κατά του δημοσίου συμφέροντος, ενώ, σχετικά με την αγωγή κατά του κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως «τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και το ΠΑΣΟΚ, δεν φιμώνονται, δεν εκβιάζονται, δεν απειλούνται».
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι με τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Βγενόπουλο διαλύεται η απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να προκατασκευάσει δήθεν ότι ο επιχειρηματίας δουλεύει για τη κυβέρνηση ή συμπορεύεται μαζί της. Κατηγορώντας δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αναξιοπιστία σημείωσε: «Ας μας απαντήσουν οι συνάδελφοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πότε πίστευαν τον κ. Βγενόπουλο; Τότε που τον έστελναν στο απόσπασμα ή τώρα που θεωρούν ότι κάποια από αυτά που είπε, μπορεί να τους φανούν χρήσιμα για να κατασκευάσουν πολιτικούς ενόχους;»
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ