Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008 13:14

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και οι Ισπανοί ψαράδες

Μεγάλη διαδήλωση για την αύξηση του κόστους των καυσίμων πραγματοποίησαν σήμερα Ισπανοί ψαράδες έξω από υπουργείο στη Μαδρίτη.

Μεγάλη διαδήλωση για την αύξηση του κόστους των καυσίμων πραγματοποίησαν σήμερα Ισπανοί ψαράδες έξω από υπουργείο στη Μαδρίτη.

Οι ενώσεις των ψαράδων απειλούν να κάνουν ό,τι οι Γάλλοι συνάδελφοί τους και να κρατήσουν τα αλιευτικά σκάφη τους στην ξηρά εκτός και εάν η κυβέρνηση λάβει μέτρα ανακούφισής τους από τις τιμές των καυσίμων οι οποίες μέσα σε πέντε χρόνια σημείωσαν υπερτετραπλάσια άνοδο.

Χιλιάδες ψαράδες διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Γεωργίας και Αλιείας της Ισπανίας, με σφυρίχτρες, συνθήματα και πανό που απεικόνιζαν νεκρά ψάρια, ενώ μοίρασαν δωρεάν στους περαστικούς από τα φορτηγάκια που είχαν σταθμεύσει έξω από του υπουργείο 20 τόνους ψάρια.

Η ισπανική κυβέρνηση, που προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της οικονομικής συρρίκνωσης η οποία ακολούθησε την έκρηξη στον τομέα των κατασκευών, ανακοίνωσε μέτρα για να βοηθήσει τους κλάδους που επλήγησαν από την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Οι οδηγοί φορτηγών απειλούν και αυτοί να κατέβουν σε απεργία από τις 8 Ιουνίου, ενώ απεργιακές κινητοποιήσεις διοργανώνουν και οι οδηγοί ταξί.