Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 09:57

Αλλατίνη: Βελτίωση μεγεθών στο α’ τρίμηνο

Βελτίωση παρουσίασαν τα μεγέθη της Αλλατίνη κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων αυξήθηκαν κατά 87% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2007, ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 12,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 44%.

Βελτίωση παρουσίασαν τα μεγέθη της Αλλατίνη κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρεία.

Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων αυξήθηκαν κατά 87% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2007, ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 12,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 44%.

«Η αύξηση αυτή έρχεται λίγους μήνες πριν την υλοποίηση της συγχώνευσης της ΚΑΤΣΕΛΗΣ με την ΑΛΛΑΤΙΝΗ, που θα δημιουργήσει έναν μεγάλο επιχειρηματικό οργανισμό με τζίρο τουλάχιστον 120 εκατομμύρια ευρώ και 5 εργοστασιακές μονάδες στην Ελλάδα με βασικό πλεονέκτημα την καθετοποιημένη παραγωγή», επισημαίνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων (κέρδη), χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) για το πρώτο τρίμηνο του 2008 ανήλθαν σε 3,2 εκατ. ευρώ έναντι 885 χιλιάδων του αντίστοιχου πρώτου τριμήνου, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε ένα εκατ. ευρώ έναντι 175 χιλιάδων ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2008 επιβαρύνθηκαν με τόκους δανείων για την αγορά της Κατσέλης που δεν υπήρχαν το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.