Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2000 19:22

Το 51% του μ/κ της Pronet A.E. εξαγόρασε η Unisystems

Στην εξαγορά του 51% των μετοχών της Pronet Α.Ε. προχώρησε σήμερα η εταιρεία πληροφορικής UniSystems με στόχο τη δυναμική διείσδυσή της στο χώρο των μεσαίων κυρίως επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Οπως αναφέρει η διοίκηση της Unisystems σε ανακοίνωσή της, η Pronet ιδρύθηκε το 1992 με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής σε εταιρείες και οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα, όπως τράπεζες, μεσαίες και μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες κ.ά. Παράλληλα βασίζει τις λύσεις της σε επώνυμα προϊόντα Hardware και Software, τα οποία και πλαισιώνει με ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υποστήριξης, όπως συντήρηση και αναβάθμιση συστημάτων, μελέτη και υλοποίηση δομημένης καλωδίωσης, διασυνδέσεις κεντρικών γραφείων με υποκαταστήματα, εκπαίδευση πελατών κλπ.

Καταλήγωντας, η διοίκηση της Unisystems εκτιμά ότι η εν λόγω συνεργασία θα είναι εποικοδομητική και για τα δύο μέρη, καθώς η UniSystems θα μπορέσει να προσεγγίσει καλύτερα νέους τομείς της αγοράς πληροφορικής και η Pronet θα επωφεληθεί από την εμπειρία και υποστήριξη της UniSystems.