Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 17:05

ΔΕΗ: 1.176 νέες θέσεις εργασίας στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας

Την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της ΔΕΗ στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας με 1.176 νέες θέσεις εργασίας έως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε από την Πτολεμαΐδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τάκης Αθανασόπουλος.

Την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της ΔΕΗ στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας με 1.176 νέες θέσεις εργασίας έως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε από την Πτολεμαΐδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τάκης Αθανασόπουλος.

Πιο αναλυτικά, μέσα στις επόμενες μέρες αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη του Ιουνίου που έχει ήδη συντάξει η ΔΕΗ για 95 θέσεις στο Νομό Κοζάνης και 25 στο Νομό Φλώρινας. Στη συνέχεια, το Σεπτέμβριο θα προκηρυχθούν για τη γενική διεύθυνση παραγωγής 83 θέσεις για το Νομό Κοζάνης και 27 για το Νομό Φλώρινας Φλώρινα. Τέλος, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα ενισχυθεί και το ανθρώπινο δυναμικό στη γενική διεύθυνση ορυχείων, με 300 νέες θέσεις εργασίας. Ο κ. Αθανασόπουλος υπενθύμισε ότι το 2007 προκηρύχθηκαν συνολικά για τους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας συνολικά 646 νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Αθανασόπουλος, αναφερόμενος στη σημασία της Δυτικής Μακεδονίας για τη ΔΕΗ, αναγνώρισε τις περιβαλλοντικές οχλήσεις που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή από τις παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας. Σύμπληρωσε όμως πως η τελευταία κάνει ό,τι είναι δυνατό για τις αντιμετωπίσει.

Ειδικότερα, σημείωσε πως την τελευταία εξαετία η ΔΕΗ πραγματοποίησε έργα ύψους 262 εκατ. ευρώ στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς, ενώ πρόσθεσε πως κάθε χρόνο δαπανώνται σημαντικά ποσά και για την αποκατάσταση νέων εδαφών και για την προστασία του περιβάλλοντος στα ορυχεία.

Τόνισε ακόμη πως η ΔΕΗ θα αντικαταστήσει παλιές και χαμηλής απόδοσης μονάδες, προχωρώντας στην κατασκευή δύο νέων λιγνιτικών μονάδων οι οποίες θα ενσωματώνουν την πλέον σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ γνωστοποιώντας πως τον Οκτώβριο δημοσιοποιείται το νέο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα αποτελεί το «χάρτη» της επιχείρησης για όλες τις δραστηριότητές της τα επόμενα δύο χρόνια, υπογράμμισε πως βασικός του στόχος είναι να γίνει η ΔΕΗ μια από τις πιο ανταγωνιστικές και οικονομικά αποτελεσματικές επιχειρήσεις, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Επίσης, επανέλαβε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων κόστισαν 33 εκατ. ευρώ στην εταιρία, αφού, όπως διευκρίνισε, η μείωση της λιγνιτικής παραγωγής έπρεπε να αντισταθμιστεί από τα εισαγόμενα «ακριβά» καύσιμα: πετρέλαιο, φυσικό αέριο και αγορές ενέργειας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα των τιμολογίων της επιχείρησης, επισήμανε πως «πρέπει να διαμορφώνονται σε επίπεδα τέτοια ώστε να δημιουργούν κίνητρα για την πραγματοποίηση των μεγάλων ηλεκτροπαραγωγικών επενδύσεων που χρειάζεται η χώρα μας. Η επίτευξη του στόχου για ενεργειακή επάρκεια της χώρας συνδέεται άμεσα με τη διαμόρφωση των τιμολογίων σε εκείνα τα επίπεδα που θα επιτρέπουν την πραγματοποίηση επενδύσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ