Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 11:41

Συστάσεις Χρ. Φώλια στους ελεγκτές του ΕΦΕΤ

«Να είστε δίκαιοι με τους καλούς και αμείλικτοι με τους κακούς», ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης από τους ελεγκτές του ΕΦΕΤ και του υπουργείου. «Η κρίση με το ηλιέλαιο δεν είναι η πρώτη που εμφανίζεται στην ασφάλεια των τροφίμων. Όπως επίσης θα ήταν ουτοπικό να πιστέψουμε πως θα είναι η τελευταία».

«Να είστε δίκαιοι με τους καλούς και αμείλικτοι με τους κακούς», ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φωλιας από τους ελεγκτές του ΕΦΕΤ και του υπουργείου με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα το πρωί.

«Υπήρχαν αδυναμίες του ελεγκτικού μηχανισμού, έχουν γίνει λάθη, όμως ξεχνάμε το παρελθόν και βελτιώνουμε το αύριο», τόνισε ο κ. Φώλιας.

Σε ό,τι αφορά στην επιμόλυνση τυποποιημένων τροφίμων από ύποπτο ηλιέλαιο ο υπουργός δήλωσε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η βιομηχανία χρησιμοποίησε περίπου 150 τόνους ουκρανικού ηλιελαίου.

«Η κρίση με το ηλιέλαιο δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία

«Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από νέα φαινόμενα που απειλούν την ασφάλεια του καταναλωτή. Η κρίση με το ηλιέλαιο δεν είναι η πρώτη που εμφανίζεται στην ασφάλεια των τροφίμων. Όπως επίσης θα ήταν ουτοπικό να πιστέψουμε πως θα είναι η τελευταία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φώλιας προσθέτοντας τα εξής:

«Οι τεχνολογικές εξελίξεις, οι νέες διατροφικές συνήθειες, οι κλιματικές αλλαγές, η παγκοσμιοποίηση των αγορών, η πολυπλοκότητα της παραγωγής, της διαμετακόμισης και της εμπορικής διάθεσης αφήνουν περιθώρια κινδύνων που απαιτούν ένταση των προσπαθειών σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο».