Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2000 15:41

Στην εξαγορά του 51% της Δοϊράνη Α.Ε. προχωρά η Εβροφάρμα

Στην εξαγορά του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της βιομηχανίας γάλακτος Δοϊράνη Α.Ε. προχωρά η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Εβροφάρμα ΑΒΕΕ, συμμετέχοντας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Δοϊράνη Α.Ε.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, σύμφωνα με σχετικά ανακοίνωση, η Εβροφάρμα συμπληρώνει την γκάμα των προϊόντων της με σκληρά τυριά και ταυτόχρονα, πέραν της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα, επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεών της και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι η Δοϊράνη λειτουργεί από το 1991 και από τις αρχές του 2000 μετεγκαταστάθηκε στη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς, σε οικόπεδο 12.000 τετραγωνικών μέτρων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας καλύπτουν 3.000 τ.μ. και έχει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 720 εκατ. δρχ.

Για την οικονομική χρήση του 2000, η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών της θα ξεπεράσει το 1,55 δισ. δρχ. και τα προ φόρων κέρδη θα ανέλθουν σε 70 εκατ. δρχ.

Τέλος, όπως επισημαίνεται, η συμμετοχή της Εβροφάρμα στο μετοχικό κεφάλαιο και τη διοίκηση της Δοϊράνη αποσκοπεί στο να συμβάλει στην ταχύτερη ανάπτυξη της τελευταίας, παρέχοντάς της κεφαλαιακή ενίσχυση και υποστήριξη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, ενώ οι δύο εταιρείες θα χρησιμοποιούν από κοινού τα επιμέρους δίκτυα διανομής.