Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 12:24

Στα 250 δολ. «βλέπει» τις τιμές πετρελαίου ο επικεφαλής της Gazprom

Στα 250 δολάρια το βαρέλι θα ανέλθει η τιμή του πετρελαίου, εκτίμησε ο επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, στο περιθώριο των εργασιών του European Business Forum στη Ντοβίλ της δυτικής Γαλλίας, χωρίς ωστόσο να τοποθετήσει χρονικά την άνοδο αυτή.

Στα 250 δολάρια το βαρέλι θα ανέλθει η τιμή του πετρελαίου, εκτίμησε ο επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, χωρίς ωστόσο να τοποθετήσει χρονικά την άνοδο αυτή.

«Είμαστε, σήμερα, μάρτυρες μιας κρίσιμης σημασίας αύξησης των τιμών των υδρογονανθράκων. Πλέον, η τιμή θα αγγίξει επίπεδα τα οποία δεν είχε αγγίξει ποτέ στο παρελθόν. Η προοπτική είναι για 250 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου», δήλωσε ο Μίλερ, στο περιθώριο των εργασιών του European Business Forum στη Ντοβίλ της δυτικής Γαλλίας.

«Ο ανταγωνισμός για αυτόν τον ενεργειακό πόρο θα είναι πιο μεγάλος», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ρωσικού κολοσσού, υποστηρίζοντας, παράλληλα, πως οι κερδοσκοπικές κινήσεις επηρεάζουν σοβαρά τις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αλλά όχι με τρόπο «αποφασιστικό».