Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 17:47

Φόρουμ Ελληνο-Αλγερινής Συνεργασίας στην Αθήνα

Φόρουμ Ελληνο-αλγερινής οικονομικής συνεργασίας διοργανώθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αλγερίας και τον ελληνικό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στην έδρα του τελευταίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πολυμελής αλγερινή αντιπροσωπεία, με εκπροσώπους κρατικών και ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων από την Αλγερία, σε τομείς όπως οι λιμένες, οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις δημοσίων έργων, ο χρηματοπιστωτικός και τραπεζικός τομέας, οι επενδύσεις και η ενέργεια. Από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν περίπου 60 εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε τον ιδιαίτερο δυναμισμό που χαρακτηρίζει την αλγερινή οικονομία, αναφέροντας ως ενδεικτικό παράδειγμα, τα υψηλά συναλλαγματικά αποθέματα που έχει συγκεντρώσει η χώρα (περίπου 100 δισ. δολ. το 2007) και το μεγάλο πλεόνασμα του αλγερινού προϋπολογισμού (περίπου 17 δισ. δολ. το 2007).

Το φόρουμ έκλεισε με συζήτηση και κατ’ ιδίαν συναντήσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών.