Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 15:47

Έτοιμο στα τέλη Σεπτεμβρίου το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ηλείας και Αχαΐας

Έτοιμο έως το τέλος του Σεπτεμβρίου θα είναι το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης των Νομών Ηλείας και Αχαΐας, που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τους νομάρχες και τους δημάρχους των δύο περιοχών.

Έτοιμο έως το τέλος του Σεπτεμβρίου θα είναι το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης των Νομών Ηλείας και Αχαΐας, που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τους νομάρχες και τους δημάρχους των δύο περιοχών. Η σχετική απόφαση ελήφθη χθες σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παυλόπουλος, το Πρόγραμμα θα ενταχθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς με όλη την υποδομή την οποία χρειάζεται.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο κ. Παυλόπουλος, εντός του Ιουλίου θα υπάρξει νέα συνάντηση στην Αθήνα με τους φορείς των δύο περιοχών, για να χαραχθούν οι βασικοί άξονες του Προγράμματος. Εάν χρειαστεί το θέμα θα τεθεί και σε κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών.

«Θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι και νωρίτερα από αυτό το χρονοδιάγραμμα, γιατί καταλαβαίνουμε και καταλαβαίνει καθένας το μέγεθος της καταστροφής και την αγωνία την οποία ζουν οι άνθρωποι. Θέτουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα μόνο και μόνο για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει κανενός είδους υπέρβαση. Αλλά πάντως η προσπάθεια θα είναι να τελειώσουμε και πολύ νωρίτερα γιατί ήδη υπάρχει το σπουδαιότερο κομμάτι που αφορά τα ζητήματα των πυρκαγιών», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών.

Όσο για το επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα στον Εθνικό Κήπο μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και των φορέων των δύο Νομών http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/12/1524762.htm , ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά των αστυνομικών, αλλά παράλληλα παρατήρησε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω ποια διαφορά υπάρχει αν η επίδοση του υπομνήματος στον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού θα γινόταν στο Μέγαρο Μαξίμου ή στο γραφείου του στη Βουλή».

«Δεν θα ήθελα ποτέ να αντιδικήσω μαζί σας. Γιατί αν θέλουμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εξελιχθεί, πρέπει να είναι κοινή η προσπάθεια και κοινές οι αγωνίες. Αυτό που ενδιαφέρει τους ανθρώπους κι εσάς είναι η ουσία και το αποτέλεσμα. Σε καμιά περίπτωση κανενός είδους εικόνα. Ο Πρωθυπουργός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για την εικόνα. Ενδιαφέρεται για την ουσία, το έχει αποδείξει», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.