Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008 09:38

Genco: Αγορά έξι πλοίων ξηρού φορτίου έναντι 530 εκατ. δολ.

Στην εξαγορά έξι νεότευκτων πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, από τις εταιρείες Lambert Navigation, Northville Navigation, Providence Navigation και Prime Bulk Navigation, έναντι συνολικού ποσού 530 εκατ. δολαρίων, συμφώνησε να προχωρήσει η Genco Shipping & Trading Ltd. H παράδοση των πλοίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2008 έως το τέταρτο τρίμηνο του 2009.

Στην αγορά έξι νεότευκτων πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, από τις εταιρείες Lambert Navigation, Northville Navigation, Providence Navigation και Prime Bulk Navigation, έναντι συνολικού ποσού 530 εκατ. δολαρίων, συμφώνησε να προχωρήσει η Genco Shipping & Trading Ltd.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η παράδοση των πλοίων – τα οποία αποτελούνται από τρία Capesize και τρία Handysize – αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2008 έως το τέταρτο τρίμηνο του 2009.

Μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω εξαγοράς, και συμπεριλαμβανομένων των τριών πλοίων ξηρού φορτίου που συμφώνησε να αποκτήσει η Genco από τις Bocimar International και Delphis, καθώς και των τεσσάρων Capesize που θα αποκτήσει από εταιρείες του ομίλου Metrostar Management Corporation, ο στόλος της θα αποτελείται από 41 πλοία ξηρού φορτίου. Η συνολική χωρητικότητά τους θα ανέρχεται σε 3.516.000 dwt και η μέση ηλικία τους σε περίπου 5,8 έτη.