Αρχισε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ.
Εγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή θα σημάνει και το πράσινο φως για την έλευση στελεχών της γερμανικής εταιρείας στο διοικητικό μέγαρο του Οργανισμού, άσχετα με το πότε θα ληφθούν οι τελικές εγκρίσεις.
Αρχισε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ.
Εγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή θα σημάνει και το πράσινο φως για την έλευση στελεχών της γερμανικής εταιρείας στο διοικητικό μέγαρο του Οργανισμού, άσχετα με το πότε θα ληφθούν οι τελικές εγκρίσεις π.χ. από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό κυριαρχεί ως εκτίμηση μεταξύ των στελεχών του ΟΤΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/18/1526766.htm .
Η περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ ήταν δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.
«Η κυβέρνηση έχει λάβει την έγκριση του ελληνικού λαού για να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία».
Σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη, με την εν λόγω συμφωνία οι τηλεπικοινωνίες θα λειτουργήσουν πολύ πιο αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών, ενώ θα ωφεληθεί και η οικονομία γενικότερα.
«Αντιλαμβάνομαι τις πολιτικές σκοπιμότητες που μπορεί να χαρακτηρίζουν τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης.
Ο βουλευτής Β΄Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «επαίσχυντη συμφωνία, με την οποία παραδίδεται πλήρως στα χέρια της Deutshe Telekom». Όπως τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, ο γερμανικός κολοσσός γίνεται ο απόλυτος άρχων του ΟΤΕ».
«Ο Γερμανοί ξανάρχονται ως δύναμη οικονομικής κατοχής της χώρας», πρόσθεσε.
Ευ. Βενιζέλος: Aναπτυξιακό έγκλημα κατά της χώρας
«Όλη η κυβέρνηση Καραμανλή εμφανίζεται σήμερα στη Βουλή όπως ο παιδοκτόνος του γνωστού ανεκδότου ο οποίος ενώπιον του δικαστηρίου ζητά επιείκεια επειδή έμεινε ορφανός», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, «η κυβέρνηση διευκόλυνε την απόκτηση του 20% του ΟΤΕ από τη MIG και αφού δεν υπήρχε φραγμός για επιθετική εξαγορά, άρχισε η δεύτερη φάση του σχεδίου, που ήταν η διευκόλυνση της τριμερούς σχέσης Δημοσίου, D.T., ΜΙG, ώστε να μεταφερθεί ο έλεγχος του Οργανισμού στη γερμανική εταιρεία με το υπερτίμημα να εισπράττεται από τη MIG».
Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι αντίθετη προς το κοινοτικό δίκαιο. «Είστε έκθετοι πολιτικά και νομικά, συντελέσατε αναπτυξιακό έγκλημα κατά της χώρας». Ζήτησε ακόμη την απόσυρση της σύμβασης.
Απαντώντας ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε τα εξής: «Περίμενα ισχυρά νομικά επιχειρήματα από τον κ. Βενιζέλο, ωστόσο τα επιχειρήματά του ήταν αδύναμα». Τόνισε ακόμη ότι η δημόσια πρόταση δεν θα ήταν προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου.
Ο υπουργός υποστήριξε επίσης ότι κανείς μέτοχος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι παραπλανήθηκε, καθώς ήταν γνωστό ότι η αποκρατικοποίηση θα γινόταν με στρατηγική συμμαχία.