Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 09:46

HBOS: Σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις τα «κακά» δάνεια

Αυξημένα κατά 17%, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις της, είναι φέτος τα «κακά» στεγαστικά δάνεια της HBOS, η οποία εκτιμά ότι οι τιμές κατοικίας θα μειωθούν το 2008 έως και 9%. «Αναμένουμε ένα ισχυρότερο δεύτερο τρίμηνο» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η βρετανική μονάδα χορήγησης δανείων.

Αυξημένα κατά 17%, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις της, είναι φέτος τα «κακά» στεγαστικά δάνεια της HBOS, η οποία εκτιμά ότι οι τιμές κατοικίας θα μειωθούν το 2008 έως και 9%.

Οι διαγραφές στο τμήμα εταιρικών επενδύσεων ανήλθαν σε 200 εκατ. στερλίνες, οι μισές εκ των οποίων σχετίζονται με τα μερίδια της εταιρείας σε κατασκευαστές κατοικιών.

«Αναμένουμε ένα ισχυρότερο δεύτερο τρίμηνο» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η βρετανική μονάδα χορήγησης δανείων, η οποία σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά τέσσερα δισ. στερλίνες. Για το σύνολο της χρονιάς η HBOS προβλέπει «ελαστικές επιδόσεις».

Στα σχέδια της τράπεζας, μετά τις διαγραφές που εμφάνισε πέρυσι ύψους 3,6 δισ. στερλινών, συμπεριλαμβάνεται η άντληση κεφαλαίων μέσω προσφοράς δικαιωμάτων. Σε αντίστοιχη κίνηση έχει ήδη προβεί η επίσης βρετανική Royal Bank of Scotland, πουλώντας μετοχές συνολικής αξίας 12,3 δισ. στερλινών.

Οι μέτοχοι της HBOS αναμένεται να εγκρίνουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στις 26 Ιουνίου, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου θα ξεκινήσει στις 21 Ιουλίου.