Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008 11:37

Σύντομα έτοιμο το σ/ν για την κατάρτιση προϋπολογισμών ΟΤΑ και Ταμείων

Εντός του καλοκαιριού θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για την κατάρτιση προϋπολογισμών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων, το οποίο θα προβλέπει την κατάρτιση τριετών προϋπολογισμών, γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Εντός του καλοκαιριού θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για την κατάρτιση προϋπολογισμών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων, το οποίο θα προβλέπει την κατάρτιση τριετών προϋπολογισμών.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της ημερίδας για την παρουσίαση έκθεσης του ΟΟΣΑ για τον Προϋπολογισμό Προγραμμάτων.

Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ακόμη πως το 2009 το υπουργείο θα έχει καταρτίσει το πλήρες χρονοδιάγραμμα αλλαγών στην κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Τέλος, συμπλήρωσε πως από το 2010 και μετά το υπουργικό συμβούλιο θα καθορίζει ανώτατο όριο δαπανών κατά υπουργείο και ότι από το 2012 θα τεθεί σε εφαρμογή πλήρως ο Προϋπολογισμός Προγραμμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ