Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 10:54

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών, μετά τη χθεσινή τους υποχώρηση στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2,5 και πλέον ετών. Στην πτώση των αγορών συμβάλουν οι ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο καθώς και η προειδοποίηση της Carrefour όσον αφορά στα κέρδη της.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών, μετά τη χθεσινή τους υποχώρηση στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2,5 και πλέον ετών.

Στην πτώση των ευρωπαϊκών αγορών συμβάλουν οι ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο καθώς και η προειδοποίηση της Carrefour όσον αφορά στα κέρδη της, η οποία ασκεί πιέσεις στον κλάδο της λιανικής.

Στις 10.40’ ώρα Ελλάδος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραφε απώλειες 1%, στις 1.184,00 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου.

Στον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της UBS σημείωνε πτώση της τάξεως του 3,2%, ενώ η μετοχή της ιταλικής Unicredit υποχωρούσε κατά 3,1%. Απώλειες 2,7% κατέγραφε και η μετοχή της BNP Paribas.

Μεγάλη πτώση παρατηρείται και στον κλάδο των εταιρειών λιανικής πώλησης, με τη μετοχή της Carrefour να υποχωρεί κατά 5,2% και αυτές των Tesco και Ahold να σημειώνουν πτώση της τάξεως του 2,6% και 1,9%, αντίστοιχα.