Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 16:19

Global Finance: Εξαγορά ποσοστού σε ασφαλιστικό όμιλο της Βουλγαρίας

Το ποσό των 26 εκατ. ευρώ συμφώνησε να επενδύσει η Global Finance, μέσω του South Eastern Europe Fund, για την εξαγορά σημαντικού μειοψηφικού πακέτου στον βουλγαρικό ασφαλιστικό όμιλο Eurolns Insurance Group (EIG). Ως Σύμβουλοι της Global Finance για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ενήργησαν οι εταιρείες EFG Telesis Finance και EFG Securities Bulgaria.

Το ποσό των 26 εκατ. ευρώ συμφώνησε να επενδύσει η Global Finance, μέσω του South Eastern Europe Fund, για την εξαγορά σημαντικού μειοψηφικού πακέτου στον βουλγαρικό ασφαλιστικό όμιλο Eurolns Insurance Group (EIG).

Ως Σύμβουλοι της Global Finance για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ενήργησαν οι εταιρείες EFG Telesis Finance και EFG Securities Bulgaria.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η EIG αποτελεί κατά 100% θυγατρική της EuroHold, της δεύτερης μεγαλύτερης εισηγμένης Εταιρείας Συμμετοχών στο Χρηματιστήριο της Βουλγαρίας, η οποία δραστηριοποιείται στους κλάδους του Leasing, του Asset management και την εμπορία αυτοκινήτων.

«Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί την έκτη του Southeast Europe Fund μετά τις ΙCAP, Ανδρομέδα, Biofarma (Τουρκία), Bulgarian Telecom και Χρυσή Ευκαιρία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Global Finance.

Σημειώνεται ότι το Southeast Europe Fund είναι το όγδοο επενδυτικό κεφάλαιο της Global Finance ύψους 350 εκατ. ευρώ, που εστιάζει σε επενδύσεις σε ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στη Νοτιαανοτολική Ευρώπη – με έμφαση σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και δευτερευόντως σε Τουρκία και Σερβία.