Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008 11:36

Την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών αναμένουν κυβέρνηση και DT

Την έγκριση της συμφωνίας για τον ΟΤΕ από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές περιμένουν κυβέρνηση και Deutsche Telekom για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία. «Μετά την ψήφισή της από το ελληνικό κοινοβούλιο προσβλέπουμε στην έγκρισή της από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ώστε να ξεκινήσει να υλοποιείται η συμφωνία το ταχύτερο δυνατό», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κ. Χατζηδάκη, με αντιπροσωπεία της DΤ.

Την έγκριση της συμφωνίας για τον ΟΤΕ από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές περιμένουν κυβέρνηση και Deutsche Telekom για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, και ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστής Χατζηδάκης, με αντιπροσωπεία της DT υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ρενέ Όμπερμαν.

«Μετά την ψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο προσβλέπουμε στην έγκρισή της από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ώστε να ξεκινήσει να υλοποιείται η συμφωνία το ταχύτερο δυνατό», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Αλογοσκούφης. Όπως σημείωσε, αμφότερες πλευρές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται προς όφελος του ΟΤΕ, των καταναλωτών, των εργαζομένων και της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι ο ΟΤΕ ανεβαίνει κατηγορία και ότι η κυβέρνηση επενδύει ελπίδες και χρήματα, «έτσι ώστε να μην χάσουμε το τρένο της ψηφιακής επανάστασης». «Θέλουμε ο ΟΤΕ να έχει ρόλο κλειδί», υπογράμμισε.

«Είμαστε υπερήφανοι που επιλεγήκαμε από την ελληνική πλευρά», δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Όμπερμαν. «Είναι μια στρατηγική συνεργασία και είμαστε ευγνώμονες για αυτή την επένδυση. Αυτή η συνεργασία μπορεί να δουλέψει ώστε να υπάρχουν πολλά προτερήματα για τον οργανισμό, τις υπηρεσίες και τους πολίτες», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της DT.