Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2000 20:45

Τέσσερα δισ. δρχ. ο κύκλος εργασιών της Paperpack Tσουκαρίδης το εννεάμηνο

Σε 370 εκατ. δρχ. διαμορφώθηκαν τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας Paperpack Τσουκαρίδης Ι. ΑΒΕΕ στο εννεάμηνο του 2000, ενώ ο κύκλος εργασιών το ίδιο διάστημα έφθασε τα τέσσερα δισ. δρχ. Οπως εκτιμά η διοίκηση της εταιρείας, για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί σε έξι δισ. δρχ.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, την τρέχουσα χρήση η εταιρεία κατάφερε να διπλασιάσει τις εξαγωγές της προς χώρες, όπως η Πολωνία, η Ιταλία, το Βέλγιο η Μ. Βρετανία κ.ά. αφενός λόγω της λειτουργίας γραφείων αντιπροσωπείας στην Ιταλία και την Πολωνία και αφετέρου στο χαμηλό παραγωγικό κόστος που εμφανίζει η εταιρεία λόγω των επενδύσεών της σε σύγχρονο παραγωγικό εξοπλισμό.

Επιπλέον, η Paperpack Τσουκαρίδηςσυνήψε πρόσφατα στρατηγική συμμαχία με την εταιρεία Flexopack που δραστηριοποιείται στον κλάδο της εύκαμπτης συσκευασίας. Στόχος της συμμαχίας αυτής είναι αφενός η εξαγορά από κοινού βιομηχανιών εκτύπωσης εύκαμπτων υλικών συσκευασίας και αφετέρου η επίτευξη συνεργειών σε επίπεδο πωλήσεων με εκμετάλλευση των δικτύων των δύο εταιρειών.