Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 17:46

Αντίδραση Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά στις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ

«Το εμπόριο, για άλλη μια φορά, θα προσπαθήσει να απορροφήσει, εις βάρος του, τη νέα αυτή επιβάρυνση και να απαλλάξει εν μέρει τον καταναλωτή από νέες ανατιμήσεις» αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σε ανακοίνωσή του για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Σημειώνει πάντως το πάγωμα των τιμών που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από τις εμπορικές επιχειρήσεις σαφώς και επηρεάζεται από τα νέα αυξημένα τιμολόγια.

«Το εμπόριο, για άλλη μια φορά, θα προσπαθήσει να απορροφήσει, εις βάρος του, τη νέα αυτή επιβάρυνση και να απαλλάξει εν μέρει τον καταναλωτή από νέες ανατιμήσεις» αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σε ανακοίνωσή του για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Σημειώνει πάντως το πάγωμα των τιμών που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από τις εμπορικές επιχειρήσεις σαφώς και επηρεάζεται από τα νέα αυξημένα τιμολόγια και προσθέτει: «Στα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, θα περιμέναμε να ισχύσει η μηδενική αύξηση και στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ. Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε, ότι στην ΔΕΗ δεν υπάρχουν θερινές εκπτώσεις, αλλά πρόωρες αυξήσεις».

Παράλληλα, ο Σύλλογος ζητάει την εφαρμογή των κριτηρίων του «κοινωνικού τιμολογίου» που σχεδιάζει η ΔΕΗ σε μικρούς και μεγάλους καταναλωτές.

Επιπλέον, επισημαίνει πως στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, θα πρέπει να μελετηθεί ο διαχωρισμός των λογαριασμών της ΔΕΗ στα τρία διακριτά σκέλη του, ώστε να γίνει κατανοητό από τον καταναλωτή ποιο ποσό του λογαριασμού αφορά την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει.