Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 18:03

ΕΕΘ: Στη χειρότερη δυνατή συγκυρία οι αυξήσεις στο ρεύμα

¶καιρη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και ζητά να καθυστερήσει «δίνοντας έστω και μια μικρή ανάσα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά». «Με τον πληθωρισμό να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο εξαιτίας των αυξήσεων στην ενέργεια, η αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα έρχεται να επιβαρύνει την ήδη κακή κατάσταση στην αγορά. Δυστυχώς το κράτος αντί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακριβείας, δίνει νέα ώθηση στον πληθωρισμό» προσθέτει.

¶καιρη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και ζητά να καθυστερήσει «δίνοντας έστω και μια μικρή ανάσα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

Ο κύριος Ζορπίδης σημειώνει ακόμη πως η αύξηση αυτή έρχεται στη χειρότερη δυνατή συγκυρία για επιχειρήσεις και καταναλωτές. «Με τον πληθωρισμό να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο εξαιτίας των αυξήσεων στην ενέργεια, η αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα έρχεται να επιβαρύνει την ήδη κακή κατάσταση στην αγορά. Δυστυχώς το κράτος αντί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακριβείας, δίνει νέα ώθηση στον πληθωρισμό» προσθέτει.

Υποστηρίζει ακόμη πως «η ΔΕΗ ξεφεύγοντας από τον κοινωφελή της χαρακτήρα φορτώνει αλόγιστα στους Έλληνες πολίτες πρόσθετες δυσβάστακτες δαπάνες με αρνητικό αποτέλεσμα την αδυναμία να αντιμετωπισθούν ακόμη και οι βιοτικές ανάγκες». «Το ηλεκτρικό ρεύμα και η ενέργεια γενικότερα, είναι αναπτυξιακό εργαλείο, ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο πρέπει να διατίθεται σε προσιτές τιμές, ειδικά σε περιόδους όπως η σημερινή» καταλήγει.