Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2000 16:52

Α.Γ. Πετζετάκις: Συμφωνία στρατηγικής σημασίας με την καναδική Imperial Plastech

Την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 27% του μετοχικού κεφαλαίου της καναδικής εταιρείας Imperial Plastech Inc. ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε. Συγκεκριμένα, η οριστική συμφωνία που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2000, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, αφορά στη συμμετοχή της Α.Γ. Πετζετάκις στο μετοχικό κεφάλαιο της καναδικής εταιρείας μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6,5 δισ. δρχ.

Η καναδική εταιρεία, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, δραστηριοποιείται στην παραγωγή πλαστικών αγωγών προστασίας δικτύων οπτικών ινών για τηλεπικοινωνίες, καθώς επίσης και συστημάτων πλαστικών σωλήνων για οικοδομικές εφαρμογές και για μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της καναδικής εταιρείας προβλέπει, ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας θα διαμορφωθεί σε περίπου 3,3 δισ. δρχ. και τα προ φόρων κέρδη σε 2,65 δισ. δρχ.

Βάσει της συμφωνίας, η ελληνική εταιρεία θα προσφέρει στην Imperial Plastech τεχνογνωσία και μηχανήματα για την εγκατάσταση και παραγωγή εύκαμπτων σωλήνων στη Βόρεια Αμερική, ενώ η θυγατρική της ελληνικής εταιρείας στην Αμερική, Petzetakis Inc., θα περάσει στην κατοχή της καναδικής εταιρείας, καθώς η τελευταία αποτελεί πλέον το όχημα ανάπτυξης του ομίλου Πετζετάκις στην Αμερική τόσο για τα συστήματα εύκαμπτων όσο και σκληρών σωλήνων.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Α.Γ.Πετζετάκις θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Imperial Plastech Inc. με ουσιαστική συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο.