Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 09:11

GE: Πουλά τις μονάδες καταναλωτικής πίστης στην Ιαπωνία

Σε πώληση των μονάδων καταναλωτικής πίστης που λειτουργεί στην Ιαπωνία, στην Shinsei Bank, προχωρά η General Electric, έναντι συνολικού τιμήματος 5,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα, τις οποίες επικαλούνται τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σε πώληση των μονάδων καταναλωτικής πίστης που λειτουργεί στην Ιαπωνία, στην Shinsei Bank, ανακοίνωσε πως προχωρά η General Electric, έναντι συνολικού τιμήματος 5,5 δισ. δολαρίων.

Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία βάσει κεφαλαιοποίησης σχεδιάζει να πουλήσει τη μονάδα Lake και δύο μικρότερες επιχειρήσεις καταναλωτικής πίστης στην τράπεζα του Τόκιο Shinsei.

Η GE ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο σήμερα. Η ίδια προβλέπει ότι θα εμφανίσει κέρδη μεταξύ 53 σεντς και 55 σεντς ανά μετοχή, τα οποία θα φανερώνουν την υποβάθμιση του στόχου της για την ετήσια κερδοφορία, την οποία ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τον περασμένο Απρίλιο.

Στόχος του Τζέφρι Ίμελτ είναι να πουλήσει πάγια ύψους 75 δισ. δολαρίων με 100 δισ. δολαρίων, κυρίως από τη μονάδα καταναλωτικής πίστης GE Money, ούτως ώστε να επικεντρωθεί σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες, όπως οι μονάδες ενέργειας, τα νοσοκομεία και η αεροπορία.