Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2000 15:51

ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε.

Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι θα προβεί στην αγορά 1.400.000 μετοχών της εταιρίας ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ PC SYSTEMS A.E., εντός των ημερών.

F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε.

Ο κ. Η. Κυριακίδης με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι προτίθεται να αποκτήσει περίπου 1.400.000 μετοχές της ως άνω εταιρίας (ή 7,8% του συνόλου των μετοχών) της οποίας είναι βασικός μέτοχος με ποσοστό 39,7%. Την απόκτηση των παραπάνω μετοχών θα πραγματοποιήσει μέσω της DF Χρηματιστηριακής Α.Ε.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.

Α/ Η εταιρία, με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: « Η εταιρία ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. διαψεύδει ως τελείως ανακριβές και μη ανταποκρινόμενο στην πραγματικότητα το δημοσίευμα της εφημερίδας «Money», στη στήλη ‘μαντείο’ της 6/12/2000, περί υπάρξεως κατ’ αρχήν συμφωνίας μεταξύ της εταιρίας μας και της εταιρίας «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ» για την απόκτηση από την ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. του ανώτατου εργοληπτικού πτυχίου ενόψει της ισχύος του νέου νομοθετικού πλαισίου του ΥΠΕΧΩΔΕ περί συγχωνεύσεων των κατασκευαστικών εταιριών. Β/ Η εταιρία, με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Σύμβουλος’ της 20/12/2000, στα πλαίσια του οποίου και μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η θυγατρική μας εταιρία«TECHNICAL OLYMPIC USA» που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ στο χώρο των οικιστικών αναπτύξεων, προετοιμάζεται για νέο επενδυτικό πρόγραμμα που προβλέπει νέα εξαγορά εταιρίας για την επέκτασή της στην αγορά της Καλιφόρνιας, η εταιρία γνωστοποιεί ότι πράγματι η θυγατρική μας εταιρία προβαίνει σε σύνταξη νέου επενδυτικού προγράμματος (business plan) και εξ’ αυτού θα προκύψει η επέκταση ή όχι στην αγορά της Καλιφόρνιας, η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και η εξαγορά ή όχι και άλλης εταιρίας οικιστικών αναπτύξεων (home buildings). Σε ότι αφορά στο ύψος των αναμενομένων κερδών του ομίλου των εταιριών μας του έτους 2000. προβλέπεται ότι θα ανέλθει σε 40 δις Δρχ και όχι στο κατά το εν λόγω δημοσίευμα αναγραφόμενο ποσό των 20 δις Δρχ, ο δε αναμενόμενος τζίρος του ίδιου έτους θα ανέλθει στα 550 δις Δρχ περίπου και όχι στα 600 δις Δρχ, όπως αναγράφεται».

Κ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία, με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η εταιρία αναφερόμενη στο δημοσίευμα της εφημερίδας «MONEY» της 21/12/2000, σελ. 6, στο οποίο αναφέρεται ότι η «η Καρδασιλάρης από τα μέσα του φετινού καλοκαιριού έχει συστήσει εταιρία συμμετοχών σε συνεργασία με την Πειραιώς Prime Bank» διευκρινίζει ότι: 1) Δεν έχει συσταθεί ακόμη εταιρία σε συνεργασία με την «Πειραιώς Prime Bank A.E.», 2) Η σύσταση της εταιρίας σε χώρα του εξωτερικού, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου εκτός Ελλάδος, είναι μέσα στους σκοπούς της Cardico, με συμμετοχή και της «Πειραιώς Prime Bank A.E.» κατά 30%. Η σύσταση της εν λόγω της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί από τα κεφάλαια που θα αντλήσει η Cardico, κατά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με παράλληλη μετάταξή της από την Παράλληλη στην Κύρια αγορά του Χ.Α.Α. και έχει συμπεριληφθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο, στον τρόπο διάθεσης των κεφαλαίων που θα αντληθούν.

FORTHNET A.E.

Η εταιρία Mediterranean Nautilus A.E. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει τα κάτωθι: « Η εταιρία Mediterranean Nautilus A.E. θεωρεί ότι η συμμετοχή της στη FORTHNET έχει εξαιρετική σημασία για τα συμφέροντα των μετόχων της και έχει την πρόθεση να υποστηρίξει τις δραστηριότητες και τις προσπάθειές της. Οι σκοποί, η δραστηριότητα και οι ευοίωνες προοπτικές επιχειρηματικής δράσης και επένδυσης στον τηλεπικοινωνιακό τομέα, αποτελούν καθοριστικά στοιχεία και παράγοντες που επηρεάζουν τον Όμιλο Telecom Italia θετικά προς την κατεύθυνση της διατήρησης της συμμετοχής του, μέσω της εταιρίας Mediterranean Nautilus A.Ε. στη μετοχική σύνθεση της FORTHNET Α.Ε. για το χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση τουλάχιστον 12 μηνών από την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο».

UNIFON A.E.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 22/12/2000, μετά από συζήτηση ομόφωνα και παμψηφεί αποφάσισε και ενέκρινε: α) την μέχρι την 31/10/2000 διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων από το Χ.Α.Α. κατά την εισαγωγή της εταιρίας σε αυτό, εκ δρχ. 12.016.988.455 καθώς και β) αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας λόγω της επικείμενης συγχώνευσης με την Panafon A.E. και το αδιάθετο υπόλοιπο των κεφαλαίων να ενταχθεί στα πλαίσια του επενδυτικού προγράμματος της Panafon A.E. με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

INFO- QUEST A.E.B.E.

Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι την 13/12/2000 ιδρύθηκε η Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΩΡΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Ι.Ν.Α. Α.Ε.», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στην οποία η INFO-QUEST συμμετέχει με ποσοστό 10,55%.

ALTEC A.B.E.E.

Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι στις 19/12/2000 μεταβίβασε στην Τράπεζα Πειραιώς το ποσοστό συμμετοχής της στις εταιρίες Multifin A.E. και Multifactoring A.E., το οποίο ανερχόταν στο 5% και 20% αντίστοιχα. Ως εκ τούτου η ALTEC A.Β.Ε.Ε. δε συμμετέχει πλέον στο μετοχικό κεφάλαιο των παραπάνω εταιριών.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠ/ΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛAΔΟΣ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι στις 15/12/2000 κατέθεσε τελική προσφορά για την εξαγορά του 51% του μετοχικού κεφαλαίου του Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού ΜΑΚΤΕL της πΓΔΜ. Η προσφορά υπήρξε απόλυτα ισορροπημένη με υψηλότερο, κατά 17 εκατομμύρια ευρώ, πραγματικό τίμημα για τον πωλητή άμεσα καταβλητέο, αλλά και με ταυτόχρονη διασφάλιση τόσο τω αναπτυξιακών στόχων όσο και της μεγιστοποίησης της αξίας της MAKTEL. Η Κυβέρνηση της πΓΔΜ επέλεξε όπως είναι γνωστό τον ανταγωνιστή του Ο.Τ.Ε. Ανακοινώνεται επίσης, ότι ο Ο.Τ.Ε. θα συνεχίσει τη στρατηγική του για ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές με αμιγώς επιχειρηματικά κριτήρια.

ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Α.Ε.Β.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 23190/20, παρ. 13 και κατόπιν της από 22/12/2000 απόφασης του Δ.Σ., δικαιούται να προβεί, εντός τριών (3) μηνών, από την ημερομηνία λήψης της απόφασης σε πώληση μέχρι 56.000 μετοχών. Οι ανωτέρω πωλήσεις θα διενεργηθούν με κατώτατη τιμή πώλησης δρχ. 5.800 ανά μετοχή και από 22/12/2000 μέχρι 22/3/2001. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η από της 4/8/2000 απόφαση της Γ.Σ. και της 7/8/2000 του Δ.Σ., περί αγοράς ιδίων μετοχών προς στήριξη της τιμής διαπραγμάτευσης, παραμένει σε ισχύ έως την 4/2/2002 και η εταιρία δύναται να προβεί σε άμεση αγορά ιδίων μετοχών όποτε κριθεί αυτό απαραίτητο.

ΑΧΟΝ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α., σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» της 15/12/2000, που αναφέρεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας, με τίτλο ‘Επενδύσεις 45 δις Δρχ. από τη Euromedica’, η εταιρία με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποποιεί τα ακόλουθα: «Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδος «ΚΕΡΔΟΣ» την 15/12/2000 που αφορούσε την εταιρία «ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» σας γνωρίζουμε ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν συζητήσεις με μετόχους της εταιρίας με σκοπό τη συνεργασία με την αναφερόμενη κλινική. Οι συζητήσεις για συνεργασία ουδέποτε ευοδόθησαν».

ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.

Η Διοικητικό Συμβούλιο της ως άνω εταιρίας ανακοινώνει τα εξής: 1) Την 22/12/2000 έληξε η προθεσμία για την άσκηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων για τη συμμετοχή των στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών σύμφωνα με την απόφαση της Β’ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων της 2/8/2000 και υπήρξε μερική κάλυψη της αυξήσεως κατά το στάδιο αυτό κατά ποσό 22.139.340.900 δρχ., που αντιστοιχεί σε ποσοστό 34,79% καλύψεως της αυξήσεως, 2) Το τελικό ποσό της αυξήσεως και το αντίστοιχο ποσοστό της καλύψεως, ως και ο αριθμός των νέων μετοχών, που τελικώς θα προέλθουν, θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση, μετά την άσκηση εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του δικαιώματός του να προβεί σε διάθεση μετοχών εκ της ως άνω αυξήσεως κατ’ εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 13, παρ. 5 του κ.ν. 2190/1920 και σύμφωνα με τις υφιστάμενες ειδικότερες αποφάσεις της ανωτέρω Γενικής Συνέλευσης, 3) Οι μετοχές που προέκυψαν από την ως άνω αύξηση θα αποδοθούν στους δικαιούχους σε άϋλη μορφή με πίστωση στην Μερίδα και τον Λογαριασμό Αξιών στο Σ.Α.Τ., που έχει δηλωθεί από τους δικαιούχους, μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της προηγούμενης τροποποιήσεως του Καταστατικού κατ’ εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 13α του κ.ν. 2190/1920, ώστε να φαίνεται το ποσό της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, που εκαλύφθη, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, που συγκαλείται προς τούτο και αφού προηγηθεί εγκριτική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, αναφορικά με την τροποποίηση αυτή, 4) Η ημερομηνία ενάρξεως διαπραγματεύσεως των νέων μετοχών θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας.