Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2000 16:52

Info - Quest: Ξεκινούν οι διαδικασίες συγχώνευσης με Ergodata και Quest

Την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης δι΄ απορροφήσεως των θυγατρικών της εταιρειών Ergodata και Quest αποφάσισε η σημερινή έκακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας πληροφορικής Info Quest που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση για την απορρόφηση και τη σχέση ανταλλαγής των μετοχών των δύο εταιριών θα ληφθεί από νέα γενική συνέλευση βάσει του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης το οποίο θα συντάξει το δ.σ. μετά τη σύνταξη των ισολογισμών μετασχηματισμού των απορροφουμένων εταιρειών και την ολοκλήρωση της αποτίμησης των εταιρειών από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές.

Η σημερινή συνέλευση αποφάσισε, επίσης, να μην ξεκινήσει η διαδικασία απορρόφησης από την Info - Quest των εταιρειών Decision S.I., Intelltech και Abacus, ώστε η διαδικασία συγχώνευσης των εταιρeιών Ergodata και Quest Θεσσαλονίκης να ολοκληρωθεί ταχύτερα και ομαλότερα.

Τέλος, η συνέλευση αποφάσισε την απόκτηση ιδίων μετοχών μέχρι του 10% του συνόλου - σύμφωνα με άρθρο 16 παρ. 5 του Ν. 2190 - με ανώτατη τιμή κτήσης μέχρι 10.000 δρχ. ανά μετοχή, καθώς και την υποβολή αίτησης στη διοίκηση του ΧΑΑ για τη μετάταξη της εταιρείας από την Παράλληλη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις διασποράς και ύψους ιδίων κεφαλαίων.