Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 15:14

Bristol-Myers: +23% τα κέρδη δευτέρου τριμήνου

¶νοδο 23% κατέγραψαν τα κέρδη της Bristol-Myers Squibb στο δεύτερο τρίμηνο, χάρη στις υψηλές πωλήσεις του αντιθρομβωτικού φαρμάκου Plavix και του αντιψυχωσικού Abilify. Η εταιρεία γνωστοποίησε, επίσης, τα σχέδιά της να κλείσει μονάδες και να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, προκειμένου να εξοικονομήσει επιπλέον ένα δισ. δολ. μέχρι το 2012.

¶νοδο 23% κατέγραψαν τα κέρδη της Bristol-Myers Squibb στο δεύτερο τρίμηνο, χάρη στις υψηλές πωλήσεις του αντιθρομβωτικού φαρμάκου Plavix και του αντιψυχωσικού Abilify.

Τα καθαρά κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητές της ενισχύθηκαν στα 722 εκατ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή από 588 εκατ. δολάρια ή 30 σεντς ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Εξαιρουμένων ορισμένων έκτακτων αποτελεσμάτων, τα κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών κατά τρία σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 5,2 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 14%.

Η Bristol γνωστοποίησε, παράλληλα, τα σχέδιά της να κλείσει μονάδες και να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει επιπλέον ένα δισ. δολάρια μέχρι το 2012.

Οι σχεδιαζόμενες περικοπές δαπανών, οι οποίες είχαν ανακοινωθεί για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, ανεβάζουν το σύνολο στα 2,5 δισ. δολάρια μέχρι το 2012, χρονιά κατά την οποία η εταιρεία αναμένει πτώση των πωλήσεων στα δύο δημοφιλέστερα σκευάσματά της. Πέρυσι, οι πωλήσεις του Plavix και του Abilify ανήλθαν σε περίπου 6,42 δισ. δολάρια, αναλογώντας στο ένα τρίτο των συνολικών εσόδων της εταιρείας.