Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 10:07

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου

Προς τα 124 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων στα οποία υποχώρησαν την Παρασκευή. Όπως εκτιμούν, πάντως, οι αναλυτές, οι ανησυχίες για επιβράδυνση της ζήτησης καυσίμων εξακολουθούν να κυριαρχούν στις αγορές.

Προς τα 124 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων στα οποία υποχώρησαν την Παρασκευή.

Όπως εκτιμούν, πάντως, οι αναλυτές, οι ανησυχίες για επιβράδυνση της ζήτησης καυσίμων, οι οποίες οδήγησαν τις τιμές σε πτώση 24 περίπου δολαρίων από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα της 11ης Ιουλίου, εξακολουθούν να κυριαρχούν στις αγορές.

Στις 9.36’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 42 σεντς στα 123,68 δολάρια το βαρέλι. Την Παρασκευή έκλεισε στα 123,26 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 2,23 δολαρίων, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει έως και στα 122,50 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Ιουνίου.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 124,78 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 26 σεντς.

«Πιστεύω πως είναι μια τεχνητή άνοδος», δήλωσε ο Τζέραρντ Μπεργκ της National Australian Bank, συμπληρώνοντας πως η πτώση των τιμών οδήγησε πιθανότατα σε ορισμένες εντολές έτσι ώστε να ενισχυθούν ελαφρώς οι τιμές.