Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 18:13

EBΓΑ: Ανακοίνωση για την ανάκληση ποτού με φρούτα

Η ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ ενημερώθηκε εγγράφως σήμερα από τον ΕΦΕΤ ότι το προϊόν Refresh Power Genius, ποτό από φρούτα, πρέπει να αποσυρθεί γιατί περιέχει στη σύστασή του το συστατικό «εκχύλισμα από φύλλα Gingko Biloba» για το οποίο δεν έχει ληφθεί έγκριση κυκλοφορίας.

Όπως επισημαίνει η ΕΒΓΑ σε ανακοίνωσή της, «το "εκχύλισμα από φύλλα Gingko Biloba" είναι φυσικό συστατικό, προέρχεται από τα φύλλα του ομώνυμου δέντρου και κυκλοφορεί ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως συμπλήρωμα διατροφής ή συστατικό συμπληρωμάτων διατροφής (βλ. στον επίσημο δικτυακό τόπο http://ec.europa.eu/food/food/biotechnology/novelfood/nfnetweb/index.cfm

Το "εκχύλισμα από φύλλα Gingko Biloba" προστίθεται στο προϊόν μας Power Genius σε ποσοστό 0,08% για τις χαρακτηριστικές ιδιότητες γεύσης που προσδίδει στο προϊόν.

Λόγω της τυπικής εφαρμογής του Κανονισμού 258/97/ΕΚ περί "νέων τροφίμων" (novel food) η ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ καλείται να αποσύρει από την αγορά τα προϊόντα Power Genius σε συσκευασίες 1 λίτρου και 330 ml.

Τονίζεται ότι η απόσυρση δεν γίνεται για λόγους ασφάλειας των προϊόντων. Η ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ ζητά συγγνώμη από τους καταναλωτές και τους πελάτες της για την έλλειψη που θα δημιουργηθεί και ενημερώνει ότι θα αντικατασταθεί σύντομα με νέο, διαφοροποιημένο ως προς το εν λόγω συστατικό, προϊόν».