Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 05 Αυγούστου 2008 14:18

Διευρύνονται τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με επικεφαλής τον κλάδο των τραπεζών, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Societe Generale. Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο όμως και στη σημερινή απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με επικεφαλής τον κλάδο των τραπεζών, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Societe Generale.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο όμως και στη σημερινή συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία εκτιμάται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 2%.

Στις 14.02’ (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 1,8% στις 1.173,64 μονάδες. Χθες, είχε υποχωρήσει κατά 1%.

Σημαντικά τα κέρδη στον κλάδο των τραπεζών, με τη μετοχή της SocGen να καταγράφει άνοδο σχεδόν 7% και αυτήν της Barclays να ενισχύεται κατά 6%, μετά την ανακοίνωση της Swiss Re ότι συμφώνησε να εξαγοράσει τη μονάδα ασφαλειών ζωής της βρετανικής τράπεζας.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωνε άνοδο 1,6%, ο Xetra Dax στη Φρανκφούρτη αυξανόταν κατά 2,1% και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραφε κέρδη 1,4%.