Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008 17:53

Κορρές: Αύξηση πωλήσεων και κερδών στο εξάμηνο

Αύξηση των πωλήσεων και της καθαρής κερδοφορίας του ομίλου εταιρειών Κορρές δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2008.

Αύξηση των πωλήσεων και της καθαρής κερδοφορίας του ομίλου εταιρειών Κορρές δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2008.

Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 49,4% στα 25,6 εκατομμύρια ευρώ (από 17,1 εκατομμύρια το αντίστοιχο εξάμηνο 2007). Αύξηση κατά 29,8% κατέγραψε και το ενοποιημένου EBITDA και διαμορφώθηκε σε 5,1 εκατομμύρια ευρώ (από 4,0 εκατομμύρια ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα)

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους (ΕΑΤ) αυξήθηκαν κατά 25,7% στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ (από 2,1 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2007).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται στους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης που παρουσίασαν όλες οι κατηγορίες προϊόντων του Ομίλου.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση των κερδών του ομίλου, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, συνιστά αποτέλεσμα της αύξησης της λειτουργικής κερδοφορίας και του μειωμένου αποτελεσματικού φορολογικού συντελεστή κατά 1,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Στόχοι του Ομίλου για το 2008 παραμένουν να είναι η ανάπτυξη και προώθηση της υφιστάμενης μάρκας "Κορρές Φυσικά Προϊόντα" καθώς και της νέας μάρκας "Kings & Queens" στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κυρίως στις αγορές της Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Αμερικής. Παράλληλα μεγάλη έμφαση θα συνεχίσει να δίνεται στην ανάπτυξη νέων προιοντικών κατηγοριών.