Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2001 17:21

Στην αγορά της Ρωσίας η Chipita

Στην πλολυπληθή αγορά της Ρωσίας επεκτείνει την επιχειρηματική της δραστηριόητα η Chipita Ιnternational μετά την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των ρωσικών εταιρειών ZAO Krasnoselskaya και ZAO Eldi μέσω της θυγαρτικής της εταιρείας στη Ρωσία, Chipita Russia (Cyprus).

Η σχετική συμφωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Chipita, υπεγράφη στις 5 Ιανουαρίου 2001, ενώ το τίμημα για την εν λόγω εξαγορά ανήλθε σε εννέα εκατ. δολ. και το σύνολο της επένδυσης αναμένεται να διαμορφωθεί σε περίπου 15 εκατ. δολάρια.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγορασθείσες εταιρείες, η μεν ZAO Eldi διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής αρτοσκευασμάτων στην Αγία Πετρούπολη, η δε ΖΑΟ krasnoselskaya είναι εταιρεία διανομής και εμπορίας των προϊόντων που παράγει η Eldi. Στο εργοστάσιο της Eldi από το φθινόπωρο του 2001 θα λειτουργήσει μια νέα γραμμή παραγωγής κρουασάν.

Οι πωλήσεις των ρωσικών εταιρειών αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου οκτώ εκατ. δολ. για φέτος και σε περίπου 14 εκατ. δολ. το 2002, ενώ τα προ φόρων κέρδη αναμένεται να κυμανθούν στα 500.000 δολάρια φέτος και στα 1,2 εκατ. δολ. το 2002.

Συνέταιροι και συνεπενδυτές μαζί με την Chipita International στην Chipita Russia (Cyprus) είναι η Global Finance με ποσοστό 30,30%, ο Ομιλος Δέλτα με 13,37%, ο Ομιλος Olayan με 5%, ενώ η Chipita International διατηρεί ποσοστό 51,33%.