Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2001 18:16

Την αποκλειστική διανομή τίτλων multimedia του ΙΜΕ ανέλαβε η Ντεσπέκ Πολυμέσα

Την αποκλειστική διανομή των τίτλων multimedia του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ)ανέλαβε η Ντεσπέκ Πολυμέσα Συστήματα, εταιρεία του ομίλου DESPEC HELLAS.

Ο πρώτος τίτλος, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα, ονομάζεται «Το μονοπάτι της Γνώσης: Προορισμός Ελληνική Ιστορία», ενώ ο επόμενος τίτλος του ΙΜΕ ονομάζεται «Μυστήριο στην Αρχαία Μίλητο» και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. Παράλληλα, η Ντεσπέκ Πολυμέσα Συστήματα ανέλαβε την αποκλειστική διανομή των τίτλων Video Games της εταιρείας Wanadoo-Index, εταιρεία του γαλλικού κολοσσού France Telecom Multimedia, καθώς και την αποκλειστική διανομή των τίτλων για PC και X-Box της ιαπωνικής εταιρείας Κοnami.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, για το 2000 ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει τα δύο δισ. δρχ., σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το 1999, ενώ τα κέρδη εκτιμάται, ότι θα φτάσουν τα 200 εκατ. δρχ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ντεσπέκ Πολυμέσα Συστήματα έχει καταθέσει αίτηση για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του ΧΑΑ και βρίσκεται στη λίστα των εταιρειών της Νέας Οικονομίας. Μέρος των αντληθησομένων κεφαλαίων από την είσοδό της στο Χρηματιστήριο, όπως επισηημαίνεται, θα διατεθούν για την επιπλέον ανάπτυξή της στην ελληνική και τη βαλκανική αγορά στην παροχή υπηρεσιών Μultimedia και Internet καθώς και στο πεδίο εφαρμογών e-learning.