Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2001 15:56

Τράπεζα Κύπρου: Εντός του πρώτου τριμήνου οι νέες ασφαλιστικές εταιρείες

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2001 αναμένεται να λειτουργήσουν οι νέες ασφαλιστικές εταιρείες της Τράπεζας Κύπρου στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συγκροτήματος, κ. Σόλων Τριανταφυλλίδης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, πρόκειται για τις εταιρείες, Κύπρου Ζωής και Κύπρου Ασφαλιστική, για τις οποίες το Συγκρότημα έχει εξασφαλίσει επίσημη άδεια από τις ελληνικές αρχές για την ίδρυση υποκαταστημάτων και για τη διεξαγωγή ασφαλιστικών εργασιών τόσο στο γενικό κλάδο, όσο και στον κλάδο ζωής. Το υποκατάστημα των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου στην Ελλάδα θα λειτουργήσει με την ονομασία Κύπρου Ασφαλιστική, ενώ το υποκατάστημα της εταιρείας Eurolife θα λειτουργήσει στην Ελλάδα με την επωνυμία Κύπρου Ζωής.

Στόχος του Συγκροτήματος, όπως υπογράμμισε ο κ. Τριανταφυλλίδης, είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της Τράπεζας Κύπρου Ελλάδος τονίζοντας ότι ο πελάτης θα είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής του υποκαταστήματος, ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στα προϊόντα που θα εισαχθούν λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις ασφαλιστικές ανάγκες του ιδιώτη όσο και τις ανάγκες του επιχειρηματία.

Τέλος, τόσο η Κύπρου Ασφαλιστική όσο και η Κύπρου Ζωής θα στεγάζονται στα Κεντρικά κτίρια της Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου Ελλάδος, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.