Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008 20:33

Πρατηριούχοι Κρήτης: Διά της νομικής οδού κατά του πλαφόν

Τη νομικό οδό, με προσφυγή και στην Κομισιόν, σκοπεύουν να ακολουθήσουν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων της Κρήτης προκειμένουν, όπως υποστηρίζουν, να προστατευθούν και να διεκδικήσουν τα διαφυγόντα κέρδη τους από την απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή πλαφόν στην τιμή πώλησης της βενζίνης.

Τη νομική οδό, με προσφυγή και στην Κομισιόν, σκοπεύουν να ακολουθήσουν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων της Κρήτης προκειμένουν, όπως υποστηρίζουν, να προστατευθούν και να διεκδικήσουν τα διαφυγόντα κέρδη τους από την απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή πλαφόν στην τιμή πώλησης της βενζίνης.

Παράλληλα η Νομάρχης Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη με επιστολή που απέστειλε την Κυριακή στους αρμόδιους υπουργούς ζητά το πλαφόν να μην περιορίζεται στους βενζινοπώλες αλλά να υπάρξει έλεγχος και στο χονδρικό εμπόριο.

Πάντως, οι Σύνδεσμοι Πρατηριούχων προς το παρόν και ενόψει των νομικών διεκδικήσεων που θα ξεκινήσουν συνιστούν στα μέλη τους να πωλούν τη βενζίνη με βάση το πλαφόν.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν και τα τέσσερα σωματεία της Κρήτης χαρακτηρίζεται «ως μνημείο προχειρότητας η μεθοδολογία που επελέγη ώστε να ελεγχθεί η αισχροκέρδεια στα καύσιμα και υπογραμμίζεται πως η ΚΥΑ που την υλοποιεί παραβιάζει προδήλως τις αρχές της ισονομίας και αδικεί κατάφορα τους πρατηριούχους των νησιωτικών περιοχών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ