Tην καταβολή του επιδόματος τριτέκνων σε περίπου 141.400 οικογένειες, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Υγείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Yπό επεξεργασία η νέα πολιτική τιμών για το φάρμακο, τον Οκτώβριο οι ανακοινώσεις.
Tην καταβολή του επιδόματος τριτέκνων σε περίπου 141.400 οικογένειες, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Υγείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Eίναι ένα μέτρο -σημείωσε ο κ.Αβραμόπουλος- το οποίο στοχεύει στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και βέβαια στην επίλυση μέρους του δημογραφικού μας προβλήματος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι συνολικά 141.477 τρίτεκνες οικογένειες που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους μέχρι τον Ιούλιο του 2008, έλαβαν ποσά μέχρι και 2.010,8 ευρώ για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2008. Το μηνιαίο επίδομα κυμαίνεται από 98,27 ευρώ (1 - 2 παιδιά κάτω των 23 ετών) έως 256,26 ευρώ (δύο παιδιά μέχρι 23 ετών και ένα μέχρι 6 ετών).
Παράλληλα καταβλήθηκαν και 2.000 ευρώ σε 2.678 οικογένειες που το τελευταίο δίμηνο απέκτησαν τρίτο παιδί.
Μέχρι σήμερα, για το τρέχον έτος έχει καταβληθεί σε 8.308 οικογένειες η εφ’ άπαξ παροχή 2.000 ευρώ για τη γέννηση τρίτου παιδιού σε εφαρμογή του Ν. 3454/06 που ψηφίστηκε πριν δύο χρόνια στη Βουλή.
Για πλαφόν στις εξετάσεις
Ερωτηθείς εξάλλου, αν υπάρχουν σκέψεις για επιβολή πλαφόν στις ιατρικές εξετάσεις και την αλλαγή τιμών σε φάρμακα, ο υπουργός Υγείας απάντησε λέγοντας:
«Ολα αυτά αποτελούν μέρος της θεματολογίας με την οποία ασχολείται το υπουργείο μας και η οποία αφορά και στην ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και σε μια νέα πολιτική τιμών για το φάρμακο ... Για όλα αυτά όμως, θα γίνουν ανακοινώσεις τον Οκτώβριο».
Κουκουλώνονται οι ελλείψεις με μεγάλα λόγια
Για δηλώσεις που ωραιοποιούν την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας έκανε λόγο ο ΣΥΝ. «Η τραγική κατάσταση στο Δημόσιο σύστημα υγείας εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, οι απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς των εργαζόμενων σε αυτό, οι συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις και τα δωράκια στο μεγάλο ιδιωτικό τομέα, καθώς και η έλλειψη στοιχειώδους κοινωνικής πολιτικής για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες επιχειρείται με μεγάλα λόγια να κουκουλωθούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας του Συνασπισμού και σημειώνει:
«Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας αφήνει ανοικτό το ζήτημα να τεθούν και νέοι περιορισμοί στην πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας με την επιβολή πλαφόν».