Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:49

Χ. Φώλιας: Όπου δεν υπάρχει λογοδοσία, υπάρχει ασυδοσία

Όπου δεν υπάρχει λογοδοσία, υπάρχει ασυδοσία, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, απαντώντας μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής σε ερωτήσεις για την κατάσταση στην αγορά των καυσίμων. Ο υπουργός μίλησε για ξεκάθαρη πολιτική βούληση να επιτευχθεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός, εξαντλώντας κάθε διαθέσιμη θεσμική δυνατότητα και όπως σημείωσε, σε αυτό στοχεύουν η εφαρμογή του πλαφόν και η διαβούλευση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά των καυσίμων.

Όπου δεν υπάρχει λογοδοσία, υπάρχει ασυδοσία, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, απαντώντας μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής σε ερωτήσεις για την κατάσταση στην αγορά των καυσίμων.

Υπάρχει -τόνισε- ξεκάθαρη πολιτική βούληση για να επιτευχθεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός, εξαντλώντας κάθε διαθέσιμη θεσμική δυνατότητα και σε αυτό στοχεύουν η εφαρμογή του πλαφόν και η διαβούλευση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά των καυσίμων.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, ελεύθερη αγορά σημαίνει ελεύθερος ανταγωνισμός προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή και αυτό είναι το ζητούμενο.

Οι κανόνες του ανταγωνισμού, σημείωσε ο κ. Φώλιας, πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους, επισημαίνοντας ότι όπου δεν υπάρχει λογοδοσία, υπάρχει ασυδοσία. Γι' αυτό είμαστε αποφασισμένοι να μπει τελεία και παύλα σε καταστάσεις και πρακτικές που δεν τιμούν την ελληνική αγορά, συμπλήρωσε.

«Κανένας δεν μπορεί να είναι πάνω από το νόμο», παρατήρησε ο κ.Φώλιας και ερωτηθείς εάν θα κάνει κάτι σε σχέση με την Κρήτη, όπου οι πρατηριούχοι αποφάσισαν να κλείσουν επ' αόριστον τα πρατήρια καυσίμων, ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας «τίποτα».

Αντιδρώντας στην επιβολή του πλαφόν στις λιανικές τιμές πώλησης της αμόλυβδης, οι βενζινοπώλες στους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνου αποφάσισαν να κλείσουν τα πρατήριά τους, με βασικό αίτημα την επιβολή πλαφόν σε όλα τα στάδια της χονδρικής, από τα διυλιστήρια μέχρι τις εταιρείες εμπορίας.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είναι κλειστά όλα τα βενζινάδικα στο νησί, ο κ. Φώλιας δήλωσε ότι η δική του πληροφόρηση δεν λέει το ίδιο.