Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 17:35

Autohellas: Αύξηση 14,3% του κύκλου εργασιών το α΄ εξάμηνο

Αύξηση του κύκλου εργασιών, αλλά μείωση των καθαρών κερδών δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Autohellas Hertz για το πρώτο εξάμηνο του 2008. Πιο συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 63,7 εκατομμύρια ευρώ έναντι 55,8 εκατομμύρια της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση 14,3%.

Αύξηση του κύκλου εργασιών, αλλά μείωση των καθαρών κερδών δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Autohellas Hertz για το πρώτο εξάμηνο του 2008.

Πιο συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 63,7 εκατομμύρια ευρώ έναντι 55,8 εκατομμύρια της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση 14,3%.

Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στα 8,3 εκατομμύρια ευρώ από 7,6 εκατομμύρια ευρώ το εξάμηνο του 2007, αυξημένα κατά 9,2%. Τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ από 4,5 εκατομμύρια ευρώ το εξάμηνο του 2007.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, βασικός λόγος της παραπάνω μείωσης ήταν η αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους τόσο λόγω της αύξησης του κόστους δανεισμού αλλά και του ύψους των δανείων λόγω της επιστροφής κεφαλαίου 47 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη μείωση, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, συντέλεσε και ζημιά -609χιλ. που προήλθε από την αλλαγή της μεθόδου επιμέτρησης των ακινήτων. Ο όμιλος σημειώνει πάντως πως το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της εταιρείας πραγματοποιείται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σε επίπεδο μητρικής, η Autohellas-Hertz παρουσίασε αύξηση κύκλου εργασιών 9,5% φθάνοντας τα ευρώ 56 εκ από ευρώ 51,2 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων να διαμορφώνονται στα ευρώ 8,5 εκ. από ευρώ 7,4 εκ. πέρυσι, αύξηση 15,4%.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται τέλος ότι η καθαρή θέση του ομίλου μετά και την επιστροφή κεφαλαίου φθάνει πλέον τα 98 εκατομμύρια ευρώ. Η επιστροφή κεφαλαίου, η οποία αποφασίστηκε στην Ε.Γ.Σ. της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Μάϊο, ήταν συνολικού ποσού ευρώ 47,3 εκ. και ειδικότερα επιστράφηκαν μετρητά στους μετόχους 1,3 ευρώ ανά μετοχή.