Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:30

Ναυτικό δυστύχημα στο Γύθειο - Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και ένας αξιωματικός

Ελεύθεροι αφέθησαν με απόφαση εισαγγελέα ο πλοίαρχος κι ένας ακόμα αξιωματικός του πλοίου «Εξπρές Πήγασος», όπου κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στο λιμάνι του Γυθείου αποκόπηκε ο κάβος της πρύμνης κι έχασε τη ζωή του ένας 40χρονος ναυτικός.

Στον εισαγγελέα Γυθείου προσήχθησαν χθες το βράδυ, ο πλοίαρχος κι ένας ακόμα αξιωματικός του πλοίου «Εξπρές Πήγασος», όπου κατά την διαδικασία πρόσδεσης στο λιμάνι του Γυθείου αποκόπηκε ο κάβος της πρύμνης κι έχασε τη ζωή του ένας 40χρονος ναυτικός.

Ο εισαγγελέας δεν άσκησε διώξεις και οι δύο αξιωματικοί αφέθησαν ελεύθεροι. Ακολούθως διέταξε προκαταρκτική εξέταση που θα ανατεθεί τις επόμενες ώρες σε αξιωματικό του λιμενικού και πραγματογνωμοσύνη προς εξακρίβωση των αιτίων του ατυχήματος.

Η σορός του άτυχου ναυτικού μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία για νεκροψία - νεκροτομή, ενώ το πλοίο απέπλευσε το βράδυ από το λιμάνι του Γυθείου.

ΣΥΝ: Οι ζωές των εργαζομένων στα πλοία δεν είναι αναλώσιμο είδος

Ο τραγικός θάνατος του 40χρονου ναύτη του επιβατηγού «Εξπρές Πήγασος» στο Γύθειο φέρνει για ακόμη μια φορά στην επιφάνεια το θέμα των συνθηκών εργασίας των ναυτεργατών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Οι ζωές των εργαζομένων στα πλοία δεν είναι αναλώσιμο είδος, τονίζει το κόμμα της Αριστεράς, χαρακτηρίζοντας προκλητικό σε μια εποχή υπερκερδών για το εφοπλιστικό κεφάλαιο να μην λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα που θα αποτρέπουν τέτοια τραγικά συμβάντα.