Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:36

ΤΕΕ: «Οικονομικά απαράδεκτα και κοινωνικά άδικα τα νέα φορολογικά μέτρα»

«Οικονομικά απαράδεκτα και κοινωνικά άδικα» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΤΕΕ τα φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση.

«Οικονομικά απαράδεκτα και κοινωνικά άδικα» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΤΕΕ τα φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται:

«Η λογική με την οποία επέλεξε η κυβέρνηση να καλύψει την τεράστια “τρύπα” που δημιουργήθηκε, σε κάθε περίπτωση και με τις δικές της πρακτικές, στα έσοδα του δημόσιου ταμείου, είναι οικονομικά απαράδεκτη και κοινωνικά άδικη, καθώς στρέφεται κατά “δικαίων και αδίκων”».

Τα νέα μέτρα σύμφωνα με το ΤΕΕ έχουν τελικά στόχο τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις αφού όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση:

«Παρασιωπήθηκε σκοπίμως ότι ένα μεγάλο ποσοστό όσων στα “χαρτιά” εμφανίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στην πραγματικότητα πρόκειται για τους πλέον χαμηλόμισθους (στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) που τελούν υπό το απαράδεκτο καθεστώς του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών. Ένα καθεστώς που, τα τελευταία χρόνια, συνιστά τον κανόνα σε ότι αφορά ειδικά τους διπλωματούχους μηχανικούς».