Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:45

ΠΑΣΟΚ: Μετά τη «σφαγή» με τον Ν.3655/08 ήρθε η σειρά των ΒΑΕ

«Μετά τη "σφαγή" ασφαλιστικών δικαιωμάτων 1,5 εκατ. εργαζομένων με τον νόμο 3655/08 του Μαρτίου, τώρα ήρθε η σειρά όσων εργάζονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τονίζει η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στη λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

«Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως η άσκηση κοινωνικής πολιτικής γίνεται μόνο με μαχαίρι και τσεκούρι. Έτσι, μετά τη "σφαγή" ασφαλιστικών δικαιωμάτων 1,5 εκατομμυρίου εργαζομένων με τον νόμο 3655/08 του Μαρτίου, τώρα ήρθε η σειρά όσων εργάζονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ)».

Αυτό αναφέρει η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στη λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από την αρμόδια Επιτροπή.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση «να μην πάρει αποφάσεις ερήμην των εργαζομένων και χωρίς τεκμηριωμένη επιστημονική μελέτη των νέων συνθηκών εργασίας» και παράλληλα καλεί την υπουργό Απασχόλησης να δώσει το πόρισμα της Επιτροπής στη δημοσιότητα μόλις το παραλάβει, ξεκινώντας άμεσα κοινωνικό διάλογο και χωρίας «μονομερείς και αυταρχικού χαρακτήρα αποφάσεις για τόσο ζωτικά κοινωνικά και εργασιακά θέματα».