Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2008 16:33

Διευρύνονται οι απώλειες στις αγορές πετρελαίου

Διευρύνονται οι απώλειες στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων των ΗΠΑ για υποβάθμιση του τυφώνα Γκουστάβ στην Κατηγορία 2, λίγες ώρες προτού πλήξει τις ακτές της Λουϊζιάνα.

Διευρύνονται οι απώλειες στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων των ΗΠΑ για υποβάθμιση του τυφώνα Γκουστάβ στην Κατηγορία 2 λίγες ώρες προτού πλήξει τις ακτές της Λουϊζιάνα.

Ο τυφώνας, ο πιο ισχυρός που έχει πλήξει την περιοχή μετά τους Κατρίνα και Ρίτα το 2005, θεωρείται απίθανο να ενδυναμωθεί σήμερα κατά το πέρασμά του από τις ακτές. Οι πετρελαϊκοί όμιλοι έχουν προχωρήσει πάντως προληπτικά σε κλείσιμο εγκαταστάσεων και διακοπή του 96% της offshore παραγωγής τους στην περιοχή.

«Οι τελευταίες προβλέψεις δείχνουν ότι αν και ο Γκουστάβ κατευθύνεται ακριβώς στην καρδιά της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, δεν θα είναι τόσο ισχυρός όσο αναμενόταν αρχικά», επισημαίνει αναλυτής της Societe Generale.

Στις 16.00’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε κατά 1,06 δολάρια στα 114,40 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 112,74 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,31 δολαρίων.