Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008 17:09

Διευρύνθηκαν οι απώλειες στο Χ.Α.

Πτώση πάνω από 2% σημείωσε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης. Οι απώλειες διευρύνθηκαν ύστερα από την επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές. Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές.

Πτώση πάνω από 2% σημείωσε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης. Οι απώλειες διευρύνθηκαν ύστερα από την επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Η ενίσχυση των πιέσεων στις ευρωπαϊκές μετοχές αποδόθηκε στα επιφυλακτικά σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ για τις προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης και στα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε κατά 2,17% και διαμορφώθηκε στις 3.222,59 μονάδες.

«Η αγορά πιέστηκε σήμερα λόγω της Ευρώπης. Η επιβεβαίωση των ανησυχιών για επιβράδυνση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη σε ετήσια βάση και η συνεχιζόμενη πιστωτική κρίση με κάποιες ακόμη τράπεζες στις ΗΠΑ να απειλούνται με πτώχευση αποθαρρύνει τις επενδύσεις σε μετοχές», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Βραχυπρόθεσμα προβλέπω συσσώρευση, ενώ μακροπρόθεσμα θα υπάρχει επιφυλακτικότητα».

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 219,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σημαντική πτώση σημείωσαν οι μετοχές των τραπεζών. Οι τίτλοι της Alpha Bank και της EFG Eurobank Ergasias υποχώρησαν κατά 3,55% και 2,98% αντιστοίχως. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας απώλεσε 3,58%.

Μεγαλύτερες απώλειες, της τάξεως του 4,92%, κατέγραψε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.